Rchr
J-GLOBAL ID:201801004537952265   Update date: Mar. 14, 2025

Nakamura Emi

ナカムラ エミ | Nakamura Emi
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): スポーツ栄養 ,  調理科学 ,  nutrition education ,  traditional vegetables ,  sensory evaluation ,  texture
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2023 - 2026 Analysis of Scientific Characteristics of Osaka's Specialty Vegetables with Distinctive Shapes by Cooking Method and Application to Food Education
  • 2016 - 2017 「なにわの伝統野菜」に関する認識度および食育状況に関する調査
Papers (18):
more...
MISC (1):
Books (4):
  • 青果物のおいしさの科学
    株式会社エヌ・ティー・エス 2024 ISBN:9784860439149
  • 応用栄養学 : 適切な食生活を実践するための基礎
    化学同人 2020 ISBN:9784759818628
  • 食感をめぐるサイエンス : 味や香りだけではない、もう一つのおいしさを探る
    化学同人 2019 ISBN:9784759820065
  • 公衆栄養学: 人びとの健康維持・増進のために (“はじめて学ぶ”健康・栄養系教科書シリーズ)
    株式会社 化学同人 2017 ISBN:4759818618
Lectures and oral presentations  (58):
  • 高校生女子陸上競技選手を対象とした熱中症の経験の有無による身体症状および徴候についての比較
    (第68回日本栄養改善学会学術総会)
  • 女子大学生における肥満予防のための食事法の検討
    (日本歯科衛生学会 第15回学術大会)
  • 教養科目として置いた歯科科目を選択した学生の意識について
    (日本歯科衛生学会 第14回学術大会 2019)
  • 「なにわの伝統野菜」‘田辺’および‘守口’ダイコンの糖含量および物理的特性
    (第73回日本栄養・食糧学会大会(静岡) 2019)
  • 小学校給食の嗜好に関する調査
    (第26回日本健康体力栄養学会 2019)
more...
Education (3):
  • 2013 - 2021 Osaka Prefecture University
  • 2011 - 2013 Osaka Prefecture University
  • 2008 - 2011 Osaka Prefecture University School of Comprehensive Rehabilitation
Professional career (1):
  • 博士(保健学) (大阪府立大学大学院)
Work history (1):
  • 2022/04 - 現在 Hagoromo University of International Studies Hagoromo University of International Studies Hagoromo University of International Studies
Committee career (1):
  • 2013/04 - 2022/03 東大阪市食育推進ネットワーク委員会 委員
Awards (1):
  • 2014/03 - 日本健康体力栄養学会 奨励賞 第21回日本健康体力栄養学会大会
Association Membership(s) (7):
分子調理研究会 ,  日本スポーツ栄養学会 ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  Japanese Research Association of Health, Fitness and Nutrition ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page