Rchr
J-GLOBAL ID:201801005688186048   Update date: Nov. 27, 2020

Yashiro Takuya

ヤシロ タクヤ | Yashiro Takuya
Affiliation and department:
Job title: Assistant Professor
Homepage URL  (1): http://www.rs.tus.ac.jp/chinishi/Yashiro.html
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (1): Food function
Papers (28):
more...
Books (2):
  • 免疫生物学
    南江堂 2019 ISBN:9784524251155
  • 分子細胞免疫学
    エルゼビア・ジャパン 2018 ISBN:9784860349172
Lectures and oral presentations  (103):
  • 分岐鎖型短鎖脂肪酸によるマスト細胞依存性アレルギー炎症の抑制
    (日本農芸化学会2020年度大会 2020)
  • シソ葉香気成分による免疫抑制効果
    (日本農芸化学会2020年度大会 2020)
  • サリチルアルデヒドによる免疫細胞の機能調節
    (日本農芸化学会2020年度大会 2020)
  • ケンフェロールはAhRアンタゴニスト活性を介して腸管樹状細胞のRALDH2発現を促進する
    (日本農芸化学会2020年度大会 2020)
  • γ-リノレン酸の乳酸菌代謝産物であるγKetoCは免疫抑制作用を有し皮膚炎を抑制する
    (日本農芸化学会2020年度大会 2020)
more...
Education (2):
  • - 2011 The University of Tokyo Department of Applied Biological Chemistry
  • - 2006 Meiji University Department of Life Science
Professional career (1):
  • Ph. D. (The University of Tokyo)
Awards (3):
  • 2020/03/25 - Tadamitsu Kishimoto International Travel Award
  • 2020/03/05 - 日本農芸化学会2020年度大会優秀発表賞
  • 2020/02/05 - BioLegend/Tomy Digital Biology LEGEND Travel Award
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page