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J-GLOBAL ID:201801017861213127   Update date: Jul. 19, 2025

Lancui Zhang

Lancui Zhang
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2023 - 2026 カンキツ果実における「粒化症」障害発生機構の解明と軽減技術の開発
  • 2020 - 2024 Elucidation of mechanism of ''re-greening'' phenomenon in citrus fruit
  • 2019 - 2022 Elucidation of the esterification mechanism of beta-cryptoxanthin in citrus fruit
  • 2016 - 2019 Isolation and functional analysis of transcriptional factor of CitCCD4 in citrus fruit
  • 2016 - 2019 Elucidation of metabolic communication of plant hormones and secondary metabolites in citrus fruit
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Papers (67):
  • Zhiwei Deng, Gang Ma, Lancui Zhang, Ayami Hisanaga, Fumitaka Takishita, Keisuke Nonaka, Masaya Kato. Exogenous application of CaCl2 and GA3 alleviates the juice sacs granulation in ‘Harumi’ fruit during storage. Postharvest Biology and Technology. 2025. 228. 113677-113677
  • Chisato Torimoto, Gang Ma, Zhiwei Deng, Lancui Zhang, Masaki Yahata, Saya Ojima, Masaya Kato. Effects of exogenous gibberellic acid on chlorophyll metabolism of Sudachi (Citrus sudachi Hort.) after harvest. Postharvest Biology and Technology. 2025. 225. 113476-113476
  • Ittetsu Yamaga, H. Okitsu, Gang Ma, Lancui Zhang, Kana Kurebayashi, Chisato Torimoto, Masaya Kato. Impact of gibberellic acid and prohydrojasmon treatments on fruit characteristics, carotenoid biosynthetic gene expression, and electrical properties in satsuma mandarin fruit. Plant Growth Regulation. 2024. 105. 1. 41-53
  • Gang Ma, Lancui Zhang, Yurika Kitaya, Mao Seoka, Masaki Yahata, Masaya Kato. Effects of light and plant hormones on regreening in flavedos of Ponkan mandarin in vitro. Scientia Horticulturae. 2024. 338. 113641-113641
  • Zhiwei Deng, Gang Ma, Lancui Zhang, Daiki Kurata, Masato Ikeya, Nichapat Keawmanee, Keisuke Nonaka, Fumitaka Takishita, Masaya Kato. Characterization of granulation in citrus “Harumi” fruit during postharvest storage. Postharvest Biology and Technology. 2024. 210. 112770-112770
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MISC (21):
  • 田淵真, 馬剛, 張嵐翠, 山脇和樹, 山脇和樹, 八幡昌紀, 八幡昌紀, 加藤雅也, 加藤雅也. ブラッドオレンジ培養砂じょうにおけるフラボノイドおよびアントシアニン代謝に及ぼす温度と光照射の影響. 園芸学会東海支部研究発表要旨及びシンポジウム資料. 2017. 2017
  • 二村実里, 馬剛, 張嵐翠, 八幡昌紀, 山脇和樹, 轟泰司, 竹内純, 加藤雅也. カンキツ培養砂じょうにおけるカロテノイド代謝に及ぼす水分ストレスおよびアブシジン酸の影響. 園芸学会東海支部研究発表要旨及びシンポジウム資料. 2016. 2016
  • 田淵真, 馬剛, 張嵐翠, 山脇和樹, 八幡昌紀, 加藤雅也. ブラッドオレンジにおけるフラボノイドおよびアントシアニン含量に及ぼす温度と光照射の影響. 園芸学会東海支部研究発表要旨及びシンポジウム資料. 2016. 2016
  • 宮城島佑哉, 望月春花, 馬剛, 張嵐翠, 山脇和樹, 轟泰司, 竹内純, 加藤雅也. 収穫後のブロッコリーにおけるアスコルビン酸代謝に及ぼすアブシジン酸の影響. 園芸学会東海支部研究発表要旨及びシンポジウム資料. 2016. 2016
  • 林万里奈, 馬剛, 張嵐翠, 河岸洋和, 崔宰熏, 八幡昌紀, 山脇和樹, 松本光, 生駒吉識, 太田智, et al. カンキツ培養砂じょうにおけるカロテノイド集積に及ぼす植物成長物質の影響. 園芸学研究 別冊. 2015. 14. 1
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Lectures and oral presentations  (79):
  • 収穫後のスダチ果実におけ るクロロフィル代謝に及ぼ すジベレリン処理の影響
    (園芸学会令和7年度春季大会 2025)
  • Effects of postharvest CaCl2 and GA3 dip treatments on juice sacs granulation in ‘Harumi’ fruit during storage
    (園芸学会令和6年度秋季大会 2024)
  • 樹上の‘土橋紅温州’果実における袋がけ処理が果皮の着色に及ぼす影響
    (園芸学会令和6年度秋季大会 2024)
  • バレンシアオレンジの培養したフラベドにおけるカロテノイドおよびクロロフィル代謝に及ぼすジャスモン酸メチルおよびオーキシンの影響
    (園芸学会令和6年度秋季大会 2024)
  • ‘太田ポンカン’の培養したフラベドにおける回青に及ぼす窒素の影響
    (園芸学会令和6年度秋季大会 2024)
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Association Membership(s) (2):
園芸学会 ,  国際園芸学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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