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J-GLOBAL ID:201801019292044942   Update date: Oct. 12, 2020

Kondo Takashi

コンドウ タカシ | Kondo Takashi
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): 食物繊維 ,  栄養
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 健康食品による健康被害情報を踏まえた安全性評価系の開発に関する研究
Papers (11):
  • Yuko Tousen, Ryota Ichimaru, Takashi Kondo, Masaki Inada, Chisato Miyaura, Yoshiko Ishimi. The Combination of Soy Isoflavones and Resveratrol Preserve Bone Mineral Density in Hindlimb-Unloaded Mice. Nutrients. 2020. 12. 7
  • Takashi Kondo, Yoshiko Ishimi, Jun Takebayashi, Yuko Tousen. Assessment of safety and efficacy of pine bark extract in normal and ovariectomized mice. Journal of food science. 2020. 85. 6. 1956-1962
  • Shingo Hino, Takayasu Mizushima, Katsunori Kaneko, Erika Kawai, Takashi Kondo, Tomomi Genda, Takahiro Yamada, Koji Hase, Naomichi Nishimura, Tatsuya Morita. Mucin-Derived O-Glycans Act as Endogenous Fiber and Sustain Mucosal Immune Homeostasis via Short-Chain Fatty Acid Production in Rat Cecum. The Journal of nutrition. 2020
  • Yoshihiko Komuro, Takashi Kondo, Shingo Hino, Tatsuya Morita, Naomichi Nishimura. Oral intake of slowly digestible α-glucan, isomaltodextrin, stimulates glucagon-like peptide-1 secretion in the small intestine of rats. The British journal of nutrition. 2020. 123. 6. 619-626
  • Yuko Tousen, Jun Takebayashi, Takashi Kondo, Hiroyuki Fuchino, Noriaki Kawano, Takayuki Inui, Kayo Yoshimatsu, Nobuo Kawahara, Yoshiko Ishimi. Safety and Efficacy Assessment of Isoflavones from Pueraria (Kudzu) Flower Extract in Ovariectomised Mice: A Comparison with Soy Isoflavones. International journal of molecular sciences. 2019. 20. 12
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MISC (11):
Lectures and oral presentations  (31):
  • 健康食品による健康被害情報を踏まえた安全性評価系の開発に関する研究
    (第67回日本栄養改善学会学術総会 2020)
  • 大豆イソフラボンと難消化性グルカンの併用摂取が骨粗鬆症モデルマウスの骨密度低下に及ぼす影響
    (第67回日本栄養改善学会学術総会 2020)
  • エピガロカテキンガレートは閉経後骨粗鬆症モデルマウスにおける骨密度低下を抑制する
    (第74回日本栄養・食糧学会大会 2020)
  • 廃用性骨粗鬆症モデルマウスの骨密度低下に対するエピガロカテキンガレート摂取の影響
    (第74回日本栄養・食糧学会大会 2020)
  • 非荷重モデルマウスの骨密度低下に対する大豆イソフラボンとレスベラトロールの併用摂取による作用
    (第66回日本栄養改善学会学術総会 2019)
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Education (3):
  • 2015 - 2018 Graduate School of Science and Technology, Shizuoka Universicty
  • 2013 - 2015 Shizuoka University Applied Biochemistry Course
  • 2011 - 2013 National Institute of Technology, Nagaoka College
Professional career (1):
  • 博士(農学) (静岡大学)
Work history (2):
  • 2018/06 - 現在 National Institutes of Biomedical Innovation, Health and Nutrition
  • 2018/04 - 2018/05 Shizuoka University Faculty of Agriculture
Awards (2):
  • 2016/11 - 日本食物繊維学会 発表賞 難消化性デキストリン類の糞便性状および腸内容物移動速度におよぼす効果
  • 2016/11 - 日本栄養・食糧学会中部支部 優秀発表賞 難消化性デキストリンは1kcal/gか?
Association Membership(s) (4):
日本農芸化学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本食物繊維学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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