Rchr
J-GLOBAL ID:201801019292044942   Update date: Jun. 06, 2024

Kondo Takashi

コンドウ タカシ | Kondo Takashi
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): 食物繊維 ,  栄養
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2021 - 2024 大腸上皮ホメオスタシスに焦点を当てた閉経に起因する骨密度低下の機序解析
  • 健康食品による健康被害情報を踏まえた安全性評価系の開発に関する研究
Papers (16):
  • Takashi Kondo, Ippei Suzuki, Tsuyoshi Chiba, Yuko Tousen. Safety assessment of herbal supplement components targeting hepatotoxicity and CYP3A4 induction in cell-based assay using HepG2 cells. Journal of food science. 2022. 88. 1. 563-573
  • 熊井 康人, 鈴木 一平, 東泉 裕子, 近藤 位旨, 栢下 淳, 千葉 剛, 古庄 律, 竹林 純. 特別用途食品「とろみ調整用食品」の表示許可に関する物性試験方法の信頼性-室間共同試験による妥当性確認. 日本摂食・嚥下リハビリテーション学会雑誌. 2022. 26. 3. 190-200
  • Takashi Kondo, Tsuyoshi Chiba, Yuko Tousen. Short-chain fatty acids, acetate and propionate, directly upregulate osteoblastic differentiation. International journal of food sciences and nutrition. 2022. 1-9
  • Yasuhito Kumai, Ippei Suzuki, Yuko Tousen, Takashi Kondo, Jun Kayashita, Tsuyoshi Chiba, Tadasu Furusho, Jun Takebayashi. Reliability in viscosity measurement of thickening agents for dysphagia management: Are results obtained by cone-and-plate rheometers reproducible between laboratories?. Journal of texture studies. 2022. 53. 2. 315-322
  • Takashi Kondo, Yoshiko Ishimi, Yuko Tousen. Information Analysis on Health Food Ingredients That are Predicted to Cause Damage to the Liver. The Japanese Journal of Nutrition and Dietetics. 2021. 79. 5. 311-319
more...
MISC (11):
Lectures and oral presentations  (31):
  • 健康食品による健康被害情報を踏まえた安全性評価系の開発に関する研究
    (第67回日本栄養改善学会学術総会 2020)
  • 大豆イソフラボンと難消化性グルカンの併用摂取が骨粗鬆症モデルマウスの骨密度低下に及ぼす影響
    (第67回日本栄養改善学会学術総会 2020)
  • エピガロカテキンガレートは閉経後骨粗鬆症モデルマウスにおける骨密度低下を抑制する
    (第74回日本栄養・食糧学会大会 2020)
  • 廃用性骨粗鬆症モデルマウスの骨密度低下に対するエピガロカテキンガレート摂取の影響
    (第74回日本栄養・食糧学会大会 2020)
  • 非荷重モデルマウスの骨密度低下に対する大豆イソフラボンとレスベラトロールの併用摂取による作用
    (第66回日本栄養改善学会学術総会 2019)
more...
Education (3):
  • 2015 - 2018 Graduate School of Science and Technology, Shizuoka Universicty
  • 2013 - 2015 Shizuoka University Graduate School of Agriculture Applied Biochemistry Course
  • 2011 - 2013 National Institute of Technology, Nagaoka College Materials Engineering Advanced Course
Professional career (1):
  • 博士(農学) (静岡大学)
Work history (3):
  • 2024/06 - 現在 Gifu University Faculty of Applied Biological Sciences Food Science, The Food and Life Science program
  • 2018/06 - 2024/05 National Institutes of Biomedical Innovation, Health and Nutrition
  • 2018/04 - 2018/05 Shizuoka University Faculty of Agriculture
Awards (2):
  • 2016/11 - 日本食物繊維学会 発表賞 難消化性デキストリン類の糞便性状および腸内容物移動速度におよぼす効果
  • 2016/11 - 日本栄養・食糧学会中部支部 優秀発表賞 難消化性デキストリンは1kcal/gか?
Association Membership(s) (4):
日本農芸化学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本食物繊維学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page