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J-GLOBAL ID:201901000909235745   Update date: Dec. 06, 2024

Umeki Miki

ウメキ ミキ | Umeki Miki
Affiliation and department:
Research field  (2): Home economics, lifestyle science ,  Food sciences
Research keywords  (2): 調理科学 ,  Cookery Science
Papers (26):
  • 綾部園子, 平尾和子, 名倉秀子, 升井洋至, 大野智子, 安田智子, 柳沢幸江, 福留奈美, 中澤弥子, 新澤祥惠, et al. Nationwide Survey on Home Cooking Methods and Use of Cooking Equipment and Utensils among Students in Japan. 日本調理科学会誌. 2024. 57. 2
  • Daeun Kim, Fumiaki Hanzawa, Hatsumi Shimizu, Shumin Sun, Miki Umeki, Saiko Ikeda, Satoshi Mochizuki, Hiroaki Oda. Delayed feeding of a high-sucrose diet led to increased body weight by affecting the circadian rhythm of body temperature and hepatic lipid-metabolism genes in rats. The Journal of nutritional biochemistry. 2023. 111. 109185-109185
  • Takao Shimazoe, Daisuke Kobayashi, Takehiro Kawashiri, Takeshi Chijimatsu, Miki Umeki, Satoshi Mochizuki. Safety and efficacy of dietary freshwater clam (Corbicula fluminea) extract in clinical research. FUNCTIONAL FOODS IN HEALTH AND DISEASE. 2022. 12. 6. 325-338
  • Shumin Sun, Yuki Araki, Fumiaki Hanzawa, Miki Umeki, Takaaki Kojima, Naomichi Nishimura, Saiko Ikeda, Satoshi Mochizuki, Hiroaki Oda. High sucrose diet-induced dysbiosis of gut microbiota promotes fatty liver and hyperlipidemia in rats. The Journal of nutritional biochemistry. 2021. 93. 108621-108621
  • YOSHII Fumiko, UMEKI Miki. Attempt to use panel screening test standard odors for performance check of the gas chromatograph-mass spectrometer with sniffing port. Journal of Japan Association on Odor Environment. 2021. 52. 3. 175-178
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MISC (8):
  • 野﨑 雪美, 梅木 美樹, 陶山 明子, 大坪 史人. 大分味一ねぎの産地形成および機能性成分分析による商品価値向上に関する研究. 別府大学大学院紀要. 2023. 25. 29-36
  • 望月聡, 梅木美樹, 廣瀬正純. カボス搾汁残さの有効利用. 大分大学地域共同研究センター年報. 2007. 12
  • 望月聡, 梅木美樹, 後藤賢二. カボス果汁の機能性評価. 大分大学地域共同研究センター年報. 2007. 12
  • 望月聡, 梅木美樹, 馬木紳次. 大麦糠の成分特性に関する研究. 大分大学地域共同研究センター年報. 2007. 12
  • M Umeki, K Oue, M Mori, S Mochizuki, K Sakai. Fluorescent in situ hybridization analysis of cecal microflora in rats simultaneously administrated Lactobacillus rhamnosus KY-3 and cellobiose. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2005. 11. 2. 168-170
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Patents (2):
Books (1):
  • イラスト調理科学
    東京数学社 2023 ISBN:9784808260880
Lectures and oral presentations  (63):
  • Generation mechanism of color and odor components of eggs steamed for a long time in jigoku-steamed pot
    (Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 2024)
  • 九州支部の多様な調理法と家庭料理の伝承調査-調理器具(電子レンジ・フライパン),複合調味料の使用状況-
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2023)
  • 地獄蒸し釜で長時間蒸したたまごの色およびにおい成分の解析
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2023)
  • Component analysis of jigoku-steamed eggs
    (Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 2021)
  • 高スクロース食の時間制限摂食は中性脂肪血症と脂肪肝を抑制する
    (日本動脈硬化学会総会・学術集会プログラム・抄録集(Web) 2019)
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Education (3):
  • 2007 - 博士(学術) 大妻女子大学(博人乙第14号)
  • 1995 - 1996 大妻女子大学大学院家政学研究科
  • 1991 - 1995 大妻女子大学家政学部食物栄養学科
Professional career (1):
  • 博士(学術) (大妻女子大学)
Work history (2):
  • 2023/04 - 現在 Beppu University
  • 2017/04 - 2023/03 Beppu University
Committee career (5):
  • 2024/01 - 現在 日本調理科学会 代議員/九州支部幹事
  • 2023/11 - 現在 日本栄養・食糧学会 代議員/九州・沖縄支部参与
  • 2011/04 - 現在 日本食物繊維学会 評議員
  • 2020/04 - 2023/12 日本調理科学会 九州支部幹事
  • 2011/04 - 2023/10 日本栄養・食糧学会 九州・沖縄支部参与
Association Membership(s) (5):
日本家政学会 ,  日本調理科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本食物繊維学会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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