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J-GLOBAL ID:201901005061101273   Update date: Apr. 05, 2024

Nagai Yuko

Nagai Yuko
Affiliation and department:
Research field  (1): Other
Papers (6):
  • Yuko NAGAI, Mai KASHIKURA, Sonoko AYABE. Effect of Seasoning Liquid on Cooking Mackerel in a Steam Convection Oven. The Japan Society of Cookery Science. 2023. 56. 1. 7-11
  • 阿部 雅子, 長井 祐子, 佐藤 香苗. 年長者におけるミョウガの習慣的摂取の実施可能性. 東都医療大学紀要. 2019. 9. 1. 21-32
  • Machida Daisuke, Nagai Yuko, Yoshida Tohru. Factors Related to “Activity Independence” of Staff of Kodomo Shokudo Eateries: A Cross-sectional Study Focusing on “Activity Satisfaction” and “Activity Burden”. The Japanese Journal of Nutrition and Dietetics. 2019. 77. 1. 13-18
  • MACHIDA Daisuke, NAGAI Yuko, YOSHIDA Tohru. Effects of kodomo shokudo (eateries for children) as examined by its staff: a qualitative study. Japanese Journal of Health Education and Promotion. 2018. 26. 3. 231-237
  • 阿部 雅子, 長井 祐子, 佐藤 香苗. 高齢者の健康感とミョウガに関する意識調査. Health Sciences. 2018. 34. 3. 185-185
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MISC (5):
  • 阿部雅子, 柏倉真衣, 長井祐子, 猪俣遥香, 綾部園子. コロナ禍での食育実践「父と子の料理教室」活動報告. 栄養学雑誌. 2023. 81. 5 Supplement
  • Yuko Nagai, Hitomi Inoue, Haruka Inomata, Mai Kashikura, Manae Shimizu, Reona Noguchi, Yumi Watanabe. An attempt at “Shokuiku” (Food and Nutrition Education) on the inheritance of Japanese food culture for university students. 2022. 19. 1. 15-24
  • 町田大輔, 長井祐子, 吉田亨. 食育実践事例報告 全国の子ども食堂の運営実態-Survey on Kodomo Shokudo (eateries for children) in Japan. 日本食育学会誌. 2018. 12. 4. 335-341
  • 長井祐子, 丸山まいみ, 柏倉真衣, 大塚恵美子, 町田大輔, 内田薫, 阿部雅子, 河原田律子, 曽根保子, 竹内真理, et al. 官学連携による特定保健指導対象者への栄養・食事支援の取り組み. 栄養学雑誌. 2018. 76. 5 Supplement
  • 長井祐子, 綾部園子. 子育て支援センターにおける食育活動「親子料理教室」の実践. 高崎健康福祉大学総合福祉研究所紀要. 2018. 15. 1. 29-37
Lectures and oral presentations  (17):
  • カリンエキスゼリーの特性および赤色着色に関する研究
    (日本調理科学会2021年度大会 2021)
  • 子ども食堂スタッフの活動主体性と関連する要因:活動満足度・活動負担感に着目した横断研究
    (第7回関東甲信越支部学術総会 2020)
  • スチームコンベクションオーブンを用いた焼き魚の嗜好性に及ぼす調味料の影響
    (第15回日本給食経営管理学会 2019)
  • スチームコンベクションオーブンにおける焼き色特性と試料内部温度との関連
    (第15回日本給食経営管理学会 2019)
  • デジタル塩分計によるかきたま汁の塩分測定の留意点
    (第66回日本栄養改善学会 2019)
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Professional career (1):
  • 修士(教育学) (上越教育大学大学院)
Committee career (3):
  • 2022/04 - 現在 高崎栄養士会 理事
  • 2020/04 - 現在 群馬県若い世代食育推進協議会 構成員
  • 2016/04 - 2020/03 高崎栄養士会 理事
Awards (1):
  • 2017/02 - 群馬栄養改善学会 努力賞
Association Membership(s) (4):
日本学校保健学会 ,  日本食育学会 ,  日本健康教育学会 ,  日本栄養改善学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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