Rchr
J-GLOBAL ID:201901018976194634   Update date: Jan. 04, 2021

koyama sayumi

コヤマ サユミ | koyama sayumi
Affiliation and department:
Job title: 准教授
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 食育 ,  介護食 ,  介護予防 ,  栄養改善 ,  高齢者
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 該当なし
Papers (2):
  • 兒山左弓. 在宅高齢者と介護者を支えるQOLを重視した食支援. 臨床老年看護. 2020. 27. 4. 31-39
  • 兒山 左弓, 安達高之, 平野浩彦他. 施設入所認知症高齢者への効果的な食行動支援サービス提供のための基礎的調査件研究. 2010. 1-177
Books (3):
  • 最新臨床栄養学新ガイドライン対応第三版
    光生館 2018
  • 施設ケアに役立つ多職種協働ハンドブック
    中央法規 2015
  • 在宅高齢者食事ケアガイド第3版
    第一出版 2014
Lectures and oral presentations  (9):
  • 「食べる」から繋がる食支援webセミナー
    ((公社)静岡県栄養士会 2020)
  • こども園におけるクッキング食育プログラムの実施と園児に与える影響調査
    (日本食育学会 第8回総会・学術大会 講演・学術報告要旨集 2020)
  • 高齢者の食事支援のための冷凍野菜を使った調理方法の検討
    (日本調理科学会2019年度大会 2019)
  • 在宅高齢者の食にかかわる生活援助について
    (第7回日本食育学会学術大会 2019)
  • 高齢者世帯におけるホームフリージング野菜を用いた調理法の活用について
    (第6回日本在宅栄養管理学会学術大会 2018)
more...
Education (2):
  • - 現在 Tokyo University of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
  • - 現在 Tokyo University of Agriculture
Professional career (1):
  • 農学博士 (東京農業大学)
Work history (1):
  • - 現在 Tokoha university
Committee career (1):
  • - 現在 日本食育学会 代議員
Association Membership(s) (6):
JAPAN ASSOCIATION OF FOOD PRESERVATION SCIENTISTS ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  Japanese Society of Dysphagia Rehabilitation ,  Jpan Home Nutrition Management Society ,  The Japan Society of Cookery Science ,  JAPANESE SOCIETY OF SHOKUIKU
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page