Art
J-GLOBAL ID:201902290691612922   Reference number:19A0958005

Proposal for Stockpiling of Seasonings Based on the Meal Menus Provided after the Great East Japan Earthquake

東日本大震災時に提供された食事からみた備蓄調味料等の提案
Author (4):
Material:
Volume:Issue:Page: 11-18  Publication year: Mar. 2019 
JST Material Number: F1745A  Document type: Article
Article type: 原著論文  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
Thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

Semi thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

JST classification (3):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
General  ,  Food in general  ,  Seasonings,spices(=condiments) 
Reference (20):
  • ′′国土を知る/意外と知らない日本の国土 自然災害の多い国日本′′. 国土技術研究センター. http://www.jice.or.jp/knowledge/japan/commentary09 (accessed 2018-2-28)
  • 奥田和子. ′′新たな枠組みと制度改革′′. 災害時における食とその備蓄-東日本大震災を振り返って、首都直下型地震に備える-. 新潟大学地域連携フードサイエンスセンター編. 建帛社, 2014, p.45-93.
  • 奥田和子. ′′自治体に求められる飲食料備蓄とは′′. 本気で取り組む災害食個人備蓄のすすめと共助・公助のあり方. 同時代社, 2016, p.63-77.
  • 山田加奈実,須藤紀子,笠岡(坪山)宣代,山村浩二,山下雅世,山本眞由美,下浦佳之,小松龍史. 災害時の栄養・食生活支援に穀する自治体の準備状況に関する全国調査-地域防災計画と備蓄について-. 日本栄養士会雑誌. 2015, Vol.58, No.7, p.517-526.
  • 土居邦弘. 東日本大震災における政府食料調達の仕組みと概要. 日本災害食学会誌. 2015, Vol.2, No.1, p.13-18.
more...
Terms in the title (5):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.

Return to Previous Page