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J-GLOBAL ID:202001000792894123   Update date: Oct. 14, 2024

Masuda Hayato

マスダ ハヤト | Masuda Hayato
Affiliation and department:
Job title: 講師
Research field  (1): Transfer phenomena and unit operations
Research keywords  (8): Thermal and fluid engineering ,  Taylor vortex flow ,  伝熱工学 ,  混相流 ,  複雑流体 ,  Transport phenomena ,  数値流体力学 ,  Food engineering
Research theme for competitive and other funds  (17):
  • 2024 - 2028 Development of a methodology for synthesis of complex chemical processes that integrates information theory for process intensification
  • 2023 - 2025 高温面上を浮遊する複雑流体液滴のダイナミクス解明とプロセス強化への展開
  • 2022 - 2025 高濃度水蒸気の高効率利用のための水蒸気発生法と計測法に関する研究
  • 2022 - 2025 Characterization of interaction between protein particles and lipid doplets
  • 2024 - 2025 加熱調理における熱エネルギーの有効利用に向けた伝熱面形状による蒸気流の流動制御
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Papers (38):
  • Ryosuke Murotani, Takafumi Horie, Satoko Fujioka, Yoshiyuki Komoda, Naoto Ohmura, Hayato Masuda, Erika Okita, Masahiro Yasuda. CFD Analysis of Laminar Mixing Mechanism and Performance in an Oscillatory Baffled Reactor. Chemical Engineering & Technology. 2024
  • Hayato Masuda, Tomohiro Ryuzaki, Ryutaro Kawachi, Hiroyuki Iyota. Advanced control of microstructure in ice cream by agitation and mixing during freezing process. Chemical Engineering Research and Design. 2024. 205. 665-671
  • Hayato Masuda, Shinichiro Okumura, Koki Wada, Hiroyuki Iyota. Self-Propelled Polymeric Droplet in Leidenfrost State on a Superheated Ratchet Surface. Industrial & Engineering Chemistry Research. 2024. 63. 15. 6785-6793
  • Hayato Masuda, Hiroyuki Iyota, Mitsuhiro Ohta. Representative velocity scale of Rayleigh-Bénard convection with shear-thinning fluids. The Canadian Journal of Chemical Engineering. 2023. 102. 2. 1007-1016
  • Taiga Nakazaki, Yuichiro Akimaru, Hiroyuki Iyota, Hayato Masuda. Effect of supercooling phenomenon on liquid freezing in cylindrical vessel. Asia-Pacific Journal of Chemical Engineering. 2023. 18. 6
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MISC (70):
  • 増田勇人. 食品プロセス強化を目指した流体操作の機能論構築. 化学工学会年会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2023. 88th
  • 増田勇人, 奥村慎一郎, 伊與田浩志. 高温ラチェット面上を自走するライデンフロスト液滴運動に及ぼす高分子添加の影響. 化学工学会年会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2023. 88th
  • Sudo Ayumi, Shirasugi(Kataoka) Naoko, Honda Sachiko, Gion Keiko, Masuda Hayato, Ohmura Naoto. Motion analysis of green tea stirring in Japanese tea ceremony. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2023. 34. 14
  • 増田勇人. Development of Innovative Salt Manufacturing Process Using Droplet Levitated on High Temperature Surface. ソルト・サイエンス研究財団助成研究報告集 1 理工学編. 2023. 2021
  • Naoto Ohmura, Hayato Masuda, Steven Wang. Vortex Dynamics in Complex Fluids. Vortex Dynamics - From Physical to Mathematical Aspects. 2022
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Education (3):
  • 2013 - 2016 Kobe University Graduate School of Engineering Department of Chemical Science and Engineering
  • 2011 - 2013 Kobe University Graduate School of Engineering Department of Chemical Science and Engineering
  • 2007 - 2011 Kobe University Faculty of Engineering Department of Chemical Science and Engineering
Professional career (2):
  • 修士(工学) (神戸大学)
  • 博士(工学) (神戸大学)
Work history (3):
  • 2022/04 - 現在 大阪公立大学 大学院工学研究科 機械系専攻 講師
  • 2020/04 - 2022/03 Osaka City University Graduate School of Engineering Mechanical and Physical Engineering Course Lecturer
  • 2016/04 - 2020/03 University of Shizuoka School of Food and Nutritional Sciences Assistant professor
Committee career (8):
  • 2023/01 - 現在 化学工学会 化学工学会誌トピックス委員
  • 2022/08 - 現在 日本混相流学会 編集委員
  • 2021/04 - 現在 化学工学会 関西支部 関西支部若手会(CES21) 運営委員
  • 2020/04 - 現在 化学工学会 粒子・流体プロセス部会熱物質流体工学分科会 幹事
  • 2018/04 - 現在 化学工学会 粒子・流体プロセス部会ミキシング技術分科会 幹事
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Awards (10):
  • 2024/08 - 日本食品工学会 奨励賞 撹拌を基軸としたアイスクリームのフリージングに関する工学的研究
  • 2024/04 - 化学工学会 論文審査貢献賞
  • 2023/03 - 化学工学会 研究奨励賞(内藤雅喜記念賞) 食品プロセス強化を目指した流体操作の機能論構築
  • 2021/04 - 化学工学会 論文審査貢献賞
  • 2020/08 - 日本食品工学会 第21回(2020年度)年次大会 優秀発表賞 フリージング中の撹拌速度によるアイスクリームの気泡・脂肪球サイズ制御に関する研究
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Association Membership(s) (7):
日本熱物性学会 ,  日本レオロジー学会 ,  日本混相流学会 ,  日本機械学会 ,  日本伝熱学会 ,  日本食品工学会 ,  化学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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