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J-GLOBAL ID:202001012369255244   Update date: Apr. 24, 2023

Yoshimura Sayuri

ヨシムラ サユリ | Yoshimura Sayuri
Affiliation and department:
Job title: 講師
Other affiliations (1):
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): 食品機能 ,  食品科学
Papers (10):
  • 吉村 小百合, 浅野 クリスナ, 小野 久弥, 廣瀬 昌平, 成田 浩司, 伊藤 賢一, Iddamalgoda Arunasiri, 中根 明夫. サケ鼻軟骨プロテオグリカン経口摂取によるパパイン投与気道炎症の緩和効果. 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集. 2019. 73回. 322-322
  • Hisaya Ono, Sayuri Yoshimura, Shouhei Hirose, Kouji Narita, Makoto Tsuboi, Krisana Asano, Akio Nakane. Salmon cartilage proteoglycan attenuates allergic responses in mouse model of papain-induced respiratory inflammation. Molecular Medicine Reports. 2018
  • 吉村 小百合, 浅野 クリスナ, 中根 明夫. マウス異系同種皮膚移植片に対するサケ鼻軟骨プロテオグリオン経口投与による改善効果. 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集. 2018. 72回. 282-282
  • 吉村 小百合, 浅野 クリスナ, 中根 明夫. コラーゲン誘導関節炎モデルマウスに対するサケ鼻軟骨由来プロテオグリカンの炎症抑制作用. 保健科学研究. 2018. 8. 2. 56-56
  • Krisana Asano, Emiko Takahashi, Sayuri Yoshimura, Akio Nakane. Oral administration of salmon cartilage proteoglycan extends the survival of allografts in mice. Biomedical Reports. 2017. 8. 1. 37-40
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MISC (3):
  • Sayuri Yoshimura, Krisana Asano, Akio Nakane. Investigation of the inhibitory effect of feline calicivirus infection by immature apple fruits. 2021. 59. 48-51
  • Sayuri Yoshimura, Krisana Asano, Akio Nakane. Characteristics of anti-inflammatory effect by salmon nasal cartilage proteoglycan. Annual Report of Tohoku Women's Junior College. 2020. 58. 70-79
  • Sayuri Yoshimura, Krisana Asano, Akio Nakane. Study on antimicrobial properties by Aomori food material against bacteria and fungi. Annual Report of Tohoku Women's Junior College. 2019. 57. 45-50
Lectures and oral presentations  (9):
  • Salmon cartilage proteoglycan attenuates allergic responses in mouse model of papain induced respiratory inflammation
    (The 11th International Conference on Proteoglycans 2019)
  • サケ鼻軟骨プロテオグリカン経口摂取によるパパイン投与気道炎症の緩和効果
    (第73回 日本栄養・食糧学会大会 2019)
  • マウス異系同種皮膚移植片に対するサケ鼻軟骨プロテオグリカン経口投与による改善効果
    (第72回 日本栄養・食糧学会大会 2018)
  • マウス異系同種皮膚移植に対するサケ鼻軟骨プロテオグリカン経口投与による改善効果
    (第14回 臨床糖鎖研究会 2018)
  • サケ鼻軟骨プロテオグリカンによるマウス異系同種皮膚移植片生存率の改善
    (第51回 日本栄養・食糧学会支部会 2017)
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Education (3):
  • 2011 - 2014 Hirosaki University Graduate School of Medicine
  • 2009 - 2011 Hirosaki University Graduate school of Agriculture and Life Science
  • 2005 - 2009 Hirosaki University Faculty of Agriculture and Life Science
Professional career (3):
  • 学士 (弘前大学 農学生命科学部)
  • 修士 (弘前大学大学院 農学生命科学部)
  • 医学博士 (弘前大学大学院 医学研究科)
Work history (6):
  • 2023/04 - 現在 学校法人柴田学園 柴田学園大学 生活創生学部 フードマネジメント学科 講師
  • 2021/08 - 2023/04 学校法人柴田学園 柴田学園大学短期大学部(旧 東北女子短期大学) 生活科 講師
  • 2016/04 - 現在 Tohoku Women's Junior College
  • 2015/02 - 2016/03 一般社団法人 青森県薬剤師会衛生検査センター 技術部 検査員
  • 2013/04 - 2015/01 弘前大学大学院 医学研究科 附属動物実験施設 技術補佐員
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Association Membership(s) (3):
Japanese Society for Food Hygiene and Safety ,  Journal of Nutritional Science and Vitaminology ,  The Japanese Society of Nutrition and Dietetics
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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