Rchr
J-GLOBAL ID:202001013706105795
Update date: Nov. 01, 2024
KITABAYASHI MAKIKO
キタバヤシ マキコ | KITABAYASHI MAKIKO
Affiliation and department:
Job title:
教授
Research field (1):
Nutrition and health science
Research theme for competitive and other funds (2):
- 2013 - 2017 Development of nutrition and life-style modification programs aiming to reduce fatigue among Japanese workers
- 2010 - 2012 Prolonged fatigue and nutritional intake among Japanese workers
Papers (18):
-
Makiko Kitabayashi, Shoko Umetsu, Miho Suzuki, Tsuneo Konta. Relationship between food group-specific intake and depression among local government employees in Japan. BMC Nutrition. 2024. 10. 1
-
Fukushima, N, Kikuchi, H, Amagasa, S, Machida, M, Kitabayashi, M, Hayashi, T, Odagiri, Y, Takamiya, T, Inoue, S. Exposure to prolonged sedentary behavior on weekdays rather than weekends in white-collar workers in comparison with blue-collar workers. Journal of Occupational Health(inpress). 2021. 63. 1. e12246
-
MAKIKO KITABAYASHI. Relationship of health and vegetable consumption based on a report of attempted increased vegetable consumption in a workplace. Yamagata Prefectural Yonezawa University of Nutrition Sciences. 2020. 7. 27-37
-
Noritoshi Fukushima, Shiho Amagasa, Hiroyuki Kikuchi, Tomoko Takamiya, Yuko Odagiri, Toshio Hayashi, Makiko Kitabayashi, Shigeru Inoue. Validity and reliability of the Work-related Physical Activity Questionnaire for assessing intensity-specific physical activity and sedentary behavior in the workplace. Sangyo eiseigaku zasshi = Journal of occupational health. 2020. 62. 2. 61-71
-
Masaki Machida, Tomoko Takamiya, Noritoshi Fukushima, Yuko Odagiri, Hiroyuki Kikuchi, Shiho Amagasa, Makiko Kitabayashi, Jun Kitayuguchi, Shigeru Inoue. Bout length-specific physical activity and adherence to physical activity recommendations among Japanese adults. International Journal of Environmental Research and Public Health. 2019. 16. 11
more...
MISC (50):
-
安部菜緒里、前田真由美、笹亜由美、牛崎里生、丹野志津子、関優花、菅原祥子、齋藤美奈子、三浦、, 本間彩椰、池田祐子、北林蒔子. 令和4年県民健康・栄養調査(栄養摂取状況調査)結果から見た 山形県民の栄養摂取状況. 第50回山形県公衆衛生学会. 2024
-
遠藤亜紗美、引地祥平、鈴木美穂、武田美保子、寒河江豊昭、高橋由紀子、佐藤律、佐藤有紀、大津佑太、北林蒔子、堀多恵子. 山形県立病院・米沢栄養大学連携事業「バランス・減塩・地産地消メニューの提供事業」について(第一報). 第27回日本病態栄養学会年次学術集会. 2024
-
曽根原美咲, 土屋留奈, 北林蒔子. 地方自治体職員のアルコール摂取と食事等生活習慣および健康との関連. 第49回山形県公衆衛生学会. 2023
-
西川 あさひ, 檜山 萌花, 北林 蒔子. 中学生の野菜および栄養素等摂取状況に関する調査. 第49回山形県公衆衛生学会. 2023
-
伊藤喜久子, 北林蒔子, 金光秀子. 地域在住高齢者を対象にした栄養相談後の変化. 第48回山形県公衆衛生学会. 2022
more...
Books (4):
-
渋沢栄一記念財団機関紙 青淵
渋沢栄一記念財団 2024
-
栄養管理と生命科学シリーズ 新刊「公衆栄養学」
理工図書 2022 ISBN:9784844609063
-
健康と医療福祉のための栄養学 身体のしくみと栄養素の働きを理解する
医歯薬出版株式会社 2018
-
栄養管理と生命科学シリーズ「栄養教育と健康科学」
理工図書 2014
Association Membership(s) (4):
日本健康教育学会
, 日本疫学会
, 日本公衆衛生学会
, 日本栄養改善学会
Return to Previous Page