Rchr
J-GLOBAL ID:202001018280691332   Update date: Oct. 15, 2021

Oda Naoko

オダ ナオコ | Oda Naoko
Affiliation and department:
Job title: Research Assistant
Research field  (1): Nutrition and health science
Papers (2):
  • So Morishima, Naoko Oda, Hiromi Ikeda, Tomohiro Segawa, Machi Oda, Takamitsu Tsukahara, Yasuharu Kawase, Tomohisa Takagi, Yuji Naito, Mami Fujibayashi, et al. Altered Fecal Microbiotas and Organic Acid Concentrations Indicate Possible Gut Dysbiosis in University Rugby Players: An Observational Study. Micoorganisms. 2021. 9. 8. 1687
  • Kohei Sugihara, Masashi Masuda, Mari Nakao, Maerjianghan Abuduli, Yukiko Imi, Naoko Oda, Toshiya Okahisa, Hironori Yamamoto, Eiji Takeda, Yutaka Taketani. Dietary phosphate exacerbates intestinal inflammation in experimental colitis. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. 2017. 61. 2. 91-99
MISC (1):
  • 竹谷豊, 楢崎遥子, 織田奈央子, 伊美友紀子. 透析、食事による管理. 腎と透析. 2020
Lectures and oral presentations  (12):
  • そば粉100%パン調整時の加水量の検討
    (日本食品科学工学会第68回大会 2021)
  • 大学生ラグビー選手の腸内環境に関する研究
    (第75回日本栄養・食糧学会大会 2021)
  • そば粉100%パンの調整条件の検討
    (日本食品保蔵科学会第70回大会 2021)
  • リン過剰摂取が腸内環境に及ぼす影響
    (第19回日本栄養改善学会近畿支部会学術総会 2021)
  • Dietary phosphate disturbs of gut microbiome in mice
    (ASN Kidney Week 2019)
more...
Education (3):
  • 2018 - 現在 The University of Tokushima
  • 2016 - 2018 The University of Tokushima
  • 2012 - 2016 Kio University Department of Human and Nutrition
Professional career (1):
  • 修士(栄養学) (徳島大学)
Awards (2):
  • 2018/03 - 徳島大学 平成30年度徳島大学学長表彰
  • 2018/01 - 第21回日本病態栄養学会年次学術集会 Young Investigation Award
Association Membership(s) (4):
日本栄養改善学会 ,  腸内細菌学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本病態栄養学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page