Art
J-GLOBAL ID:202002289787825333   Reference number:20A0213491

Inheritance of Traditional Food Culture from Perspective of Regional Characteristics Issues

伝統的な食文化の継承と地域特性にみる課題
Author (2):
Material:
Volume: 30  Issue:Page: 45-53  Publication year: Dec. 31, 2019 
JST Material Number: L6467A  ISSN: 0918-9432  Document type: Article
Article type: 解説  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
Thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

Semi thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

JST classification (1):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
Food in general 
Reference (14):
  • 金城須美子・田原美和(1995a): 沖縄の食にみる米国統治の影響(第一報): 外資系洋風ファーストフード(米国型)の導入と受容, 琉球大学教育学部紀要 第一部・第二部, 47, pp.173-180.
  • 金城須美子・田原美和(1995b): 沖縄の食にみる米国統治の影響(第二報):沖縄県民の洋風ファーストフード利用の実態と意識調査, 琉球大学教育学部紀要 第一部・第二部, 47, pp.181-189.
  • 金城須美子・田原美和(1999):高校家庭科食物領域の「食生活の変遷と食文化」に関する地域特性の指導内容及び教材・資料の検討(第1報) 沖縄県における指導の実態と教師の意識-, 琉球大学教育学部紀要, 56, pp.247-261.
  • 金城須美子・田原美和(2000):高校家庭科食物領域の「食生活の変遷と食文化」に関する地域特性の指導内容及び教材・資料の検討(第2報) 沖縄県内高校生の認識・関心度について-, 琉球大学教育学部紀要, 57, pp.153-170.
  • 熊代幸雄(1969): 東アジア犁耕文化の形成, 比較農法論, 御茶の水書房, pp.487-586.
more...
Terms in the title (3):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.

Return to Previous Page