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J-GLOBAL ID:202101003983966007
Update date: Mar. 14, 2024
Nishizawa Kaho
ニシザワ カホ | Nishizawa Kaho
Affiliation and department:
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (4):
Canavalin
, 植物性タンパク質
, 雑豆
, Sword bean
Research theme for competitive and other funds (2):
- 2022 - 2026 -
- 2018 - 2022 加工食品への利用に向けた二価金属イオン沈殿特性の違いによる雑豆タンパク質の分類
Papers (15):
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Yasuhiro Arii, Kaho Nishizawa. Chemical structure and gelation characteristics of a purified gel derived from sword beans (Canavalia gladiata). Heliyon. 2024. 10. 2. e24900-e24900
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Yasuhiro Arii, Kaho Nishizawa. Influence of ingredients on the physical properties and taste of a new plant-based sweet confection being developed for individuals with food restrictions. International Journal of Gastronomy and Food Science. 2023. 100859-100859
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Yasuhiro Arii, Kaho Nishizawa. Tofu is a promising candidate for the development of an edible 3D-printing ink. Journal of Food Engineering. 2023. 111249-111249
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Yasuhiro Arii, Kaho Nishizawa. Development of Tofun: A new sweet confection made from soymilk and honey. Heliyon. 2022. e10454-e10454
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Kaho Nishizawa, Yoshinori Sano, Yasuhiro Arii. Gluconic acid content is negatively correlated with total sugar content in honey. Journal of Apicultural Research. 2021. 1-3
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Lectures and oral presentations (23):
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カナバリンの溶解性に対するpHの影響
(日本食品科学工学会 第70回記念大会 2023)
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豆腐の3Dフードプリントインク素材としての有用性:でんぷん混合物性
(日本食品科学工学会 第70回記念大会 2023)
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蒟蒻由来食材による血糖値上昇抑制効果の検証
(第21回日本栄養改善学会近畿支部会学術総会 2023)
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精製ナタマメゲルの化学構造とゲル化特性
(日本農芸化学会2023年度大会 2023)
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ナタマメ亜種における吸水性および抽出タンパク質の比較
(日本農芸化学会関西支部大会(第522回講演会) 2022)
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Education (2):
- 2014 - 2016 武庫川女子大学大学院 生活環境学研究科 食物栄養学専攻
- 2010 - 2014 Mukogawa Women's University Department of Food Sciences and Nutrition
Professional career (1):
Work history (4):
- 2021/04 - 現在 Ryukoku University Faculty of Agriculture Department of Food Nutrition
- 2020/04 - 2021/03 Mukogawa Women's University School of Food Sciences and Nutrition Department of Innovative Food Sciences
- 2018/04 - 2021/03 池坊短期大学 環境文化学科 製菓クリエイトコース 非常勤講師
- 2016/04 - 2020/03 Mukogawa Women's University School of Human Environmental Sciences Department of Food Sciences and Nutrition
Awards (1):
- 2014/08 - 日本食品科学工学会 第61回日本食品科学工学会・第10回若手の会 優秀ポスター発表企業賞 白なた豆の食品利用に向けた加工法の検討
Association Membership(s) (3):
日本栄養改善学会
, 日本農芸化学会
, 日本食品科学工学会
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