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J-GLOBAL ID:202101021158957761   Update date: Sep. 24, 2024

Shinobu Fujihara

フジハラ シノブ | Shinobu Fujihara
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2016 - 2019 乳酸菌の接種が妊娠・授乳期の母親と乳児の健康に及ぼす影響
  • 2015 - 2017 野生酵母と乳酸菌を利用した新規なサワーブレッドの開発
  • 2009 - 2012 Novel Method for Calculating Nitrogen-to-Protein Conversion Factors for Food Protein and Its Application
Papers (4):
  • Noriko Komatsuzaki, Sayoko Arai, Shinobu Fujihara, Jun Shima, Rathnayake Saman Wijesekara, M. Dileepa S.T. de Croos. Development of Novel Bread by Combining Seaweed Kappaphycus alvarezii from Sri Lanka and Saccharomyces cerevisiae Isolated from Nectarine. J. Agricultural Science and Technology. 2019. B9. 339-346
  • Noriko Komatsuzaki, Mina Izawa, Madoka Suzumoto, Shinobu Fujihara, Jun Shima. Charactaristics of New Sourdough using Lactic Acid Bacteria and Wild Yeast. 2019. 2. 1. 1-12
  • 吉田真美, 藤原しのぶ, 冨田綾子(他3名). 大豆粉と米粉を主材料としたグルテンフリーパンの調製とその特性 [資料]. 日本調理科学会誌. 2019. 52. 3. 192-203
  • 食品の窒素-タンパク質換算係数の新規な算定法の提案とその利用について. 2010
MISC (3):
  • Effect of intake of virgin coconut oil (Cocos uncifera L.) on the spleen and small intestinal immune cells and liver lipid of mice. Ceylon Journal of Science. 2021. 20. 2. 103-108
  • Effect of intake of virgin coconut oil (Cocos uncifera L.) on the spleen and small intestinal immune cells and liver lipid of mice. Ceylon Journal of Science. 2021. 20. 2. 103-108
  • 横山嘉子, 藤原しのぶ, 岩崎有希, 白石弘美, 加納和孝. 乳清中の LPS/TLR4 シグナル制御分子の検索 〔研究ノート〕. 聖徳大学研究紀要. 2020. 30. 77-83
Books (9):
  • 豆類の百科事典
    朝倉書店 2024
  • 新版三訂 食品学実験書
    建帛社 2023
  • Nブックス 新版改定 食品学I
    建帛社 2023
  • Nブックス 新版 食品学II 〔第2版〕
    株式会社 建帛社 2022
  • 四訂 フードスペシャリスト論(第7版)
    建帛社 2021
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Lectures and oral presentations  (9):
  • 「食品表示」の基礎 ~食品表示をよく見て、食品を選びましょう~
    (2022年度栄養と料理講座(通信) 夏期スクーリング 2022)
  • 豆類の密封焙煎加工法とその製品の特長
    (日本食生活学会第63回大会 2021)
  • ヴァージンココナッツオイルの免疫賦活効果
    (日本食生活学会 第58回大会 2019)
  • 保管期間の異なるシイタケの旨味成分含有量と味認識装置による評価
    (日本食生活学会 第57回大会 (中村学園大学) 2018)
  • Development of a novel bread by combining seaweed <I>Kappaphycus Alvarezii </I>from Sri Lanka and wild yeast from Japan
    (PROCEEDING Wayamba Internationai Conference WinC 2018 2018)
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Education (2):
  • 2007 - 2010 Seitoku University
  • 1986 - 1990 Hiroshima University
Professional career (1):
  • 博士(栄養学) (聖徳大学)
Work history (9):
  • 2021/04 - 現在 Junior College of Kagawa Nutrition University Department of Food and Nutrition
  • 2014/04 - 2021/03 聖徳大学 人間栄養学部 助教授・准教授
  • 2012/09 - 2014/03 東京医学技術専門学校 非常勤講師
  • 2010/04 - 2014/03 聖徳大学 人間栄養学部 専任講師
  • 2005/04 - 2010/03 聖徳大学 助教
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Awards (1):
  • 2010/06 - 日本食生活学会 日本食生活学会 奨励賞
Association Membership(s) (4):
日本包装学会 ,  日本食品分析学会 ,  日本食生活学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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