Proj
J-GLOBAL ID:202104000720397395  Research Project code:10102125

熱ショックを利用した野菜の品質制御技術の開発

熱ショックを利用した野菜の品質制御技術の開発
Study period:2010 - 2010
Organization (1):
Research responsibility: ( , 農学部, 准教授 )
Research overview:
栽培中または収穫直後のホウレンソウ、コマツナ、カイワレダイコンに対して温湯浸漬による熱ショック処理を施し、可食部の成分改変の可能性について調査した。品目によって効果や最適処理条件は異なるが、有用成分の含量を制御することに成功した。本技術は野菜の有用成分の向上や、冷凍野菜の品質改善に応用可能であると考えられる。
Terms in the title (4):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page