Proj
J-GLOBAL ID:202104010965615091  Research Project code:09158172

ポリウロン酸による冷凍食品の離水抑制対策

ポリウロン酸による冷凍食品の離水抑制対策
Study period:2009 - 2009
Organization (1):
Principal investigator: ( , 三重県工業研究所, 主任研究員 )
Research overview:
冷凍食品の離水は食品表面を水浸しにし、外観を損なうだけでなく大きな食感の劣化を伴うため、保水力の高い増粘安定剤を添加し、食品表面への水の移動を抑制する等の対策が講じられているが、冷解凍の繰り返しで効果の減少が報じられている。そこで、冷解凍の繰り返しに対応した離水抑制対策を検討する。
Terms in the title (4):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page