Proj
J-GLOBAL ID:202104011554979544  Research Project code:11103817

三陸産イカ軟骨の有効活用のための水熱処理技術の開発

三陸産イカ軟骨の有効活用のための水熱処理技術の開発
Study period:2011 - 2012
Organization (1):
Research responsibility: ( , その他部局等, 准教授 )
Research overview:
イカ軟骨を水熱処理(反応温度300~400°C、処理時間10秒~20分)し、これらの酵素糖化実験を行った。その結果、水熱処理条件を最適化することで、酵素糖化率(未処理のイカ軟骨中のキチン量基準)が100%近くとなり、水熱処理をしない場合の0%よりも大幅に向上することを明らかにした。
Terms in the title (5):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page