Proj
J-GLOBAL ID:202104015084450423  Research Project code:7700009044

特定のアミノ酸生成能に優れた食用植物の食品加工適性の検討

特定のアミノ酸生成能に優れた食用植物の食品加工適性の検討
Study period:2006 - 2006
Organization (1):
Principal investigator: ( , オホーツク圏地域食品加工技術センター, 主任研究員 )
Research overview:
本研究は今回新たに見いだされた現象であるところの「生体内にγ-アミノ酪酸(GABA)生成酵素活性を高レベル含有し,外部からのグルタミン酸の添加で短時間に著量のGABAを系内に蓄積する能力を持ち」,且つ地域性に富む食用植物の有効利用を図り,当該食用植物からのGABAを豊富に含む食品素材及び加工食品の開発を目的とする.
Terms in the title (4):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page