Proj
J-GLOBAL ID:202104016959061139  Research Project code:10101974

甘味料を用いた保存食品害虫防除技術の開発

甘味料を用いた保存食品害虫防除技術の開発
Study period:2010 - 2010
Organization (1):
Research responsibility: ( , 農学部, 教授 )
Research overview:
ノンカロリー機能性甘味料である特殊な糖類を食品に添加し、貯穀害虫による加害を長期間防ぐ技術の開発を目的とした。世界的に貯蔵食品に深刻な被害を与えている貯穀害虫 7 種に対して、この糖類の殺虫効果を示す濃度を明らかにした。また、加工時、保存中の安定性についても試験を行った。その結果から、この糖類が保存食品害虫防除資材として利用でき、企業への技術移転の可能性があると判断できた。
Terms in the title (4):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page