Proj
J-GLOBAL ID:202104020927331433  Research Project code:10102407

食品系における透明なナノサイズエマルションの省エネな調製法の開発

食品系における透明なナノサイズエマルションの省エネな調製法の開発
Study period:2010 - 2010
Organization (1):
Research responsibility: ( , 農学部, 教授 )
Research overview:
親水的な食品用乳化剤に、疎水性の強い食品用乳化剤を混合し、この混合乳化剤/水/食用油系で既存の技術などを用いて相図を作成し、その相図から適切な乳化過程を体系的に見いだし、U 字型撹拌羽根のプロペラミキサ-による攪拌というきわめて省エネな方法で乳化して平均粒径 100nm 以下のナノサイズの油滴を有するほとんど透明なエマルションを得た。
Terms in the title (4):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page