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J-GLOBAL ID:202201008736082740   Update date: Nov. 26, 2024

Matsuno kyoko

Matsuno kyoko
Affiliation and department:
Research field  (2): Nutrition and health science ,  Nutrition and health science
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2021 - 2025 食品系バイオマスを活用したヘルスケア製品の開発
  • 2006 - 2007 病診連携における管理栄養士の早期介入について
Papers (9):
  • 松野 恭子. 1型糖尿病患者における発症時の栄養指導に対する受け止め方がその後の食生活及び療養生活に与える影響について. 山口県立大学学術情報. 2019. 12. 1,np1-np6
  • 松野 恭子, 長坂 祐二. 小児1型糖尿病発症時の食事指導に対する受け止め方とその後の食事療法アドヒアランスの検討. 日本病態栄養学会誌. 2017. 20. 3. 293-299
  • Relationship between Nutritional Expertise Acquisition and Elementary Competency Achievement of Registered Dietitian Students before Graduation in Japan. 2015. 50. 21-26
  • Takako Nakatsui, Kyoko Matsuno, Yuko Hagiwara, Eri Hitomi, Koichi Yoshimura, Bunya Nakamura, Makiko Tanaka. Actual situation on Health related QOL of senior citizens living in the semi-mountainous area. Archives of Yamaguchi Prefectural University. 2015. 8. 95-101
  • Yuko Hagiwara, Takako Nakatsui, Kyoko Matsuno, Eri Hitomi, Koichi Yoshimura, Bunya Nakamura, Makiko Tanaka. Examining relationships between physical activity and mental and physical health for older adults in semi-mountainous area : For residents in Atou district, Yamaguchi city, Yamaguchi Prefecture. Archives of Yamaguchi Prefectural University. 2015. 8. 103-108
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MISC (4):
  • 松野 恭子. 小児1型糖尿病患児の母親が疾患を受容するまでのプロセス. 日本病態栄養学会誌. 2019. 22. Suppl. S-136
  • 松野恭子, 政池美穂. カーボカウント法によって簡便な食事療法を可能としたI型糖尿病の1症例. 栄養学雑誌. 2009. 67. 5 Supplement
  • 三好和也, 大塚眞哉, 藤井清香, 吉川聡子, 岡崎綾乃, 濱田裕江, 三好昌子, 松野恭子, 竹内千代美, 郷田真由美, et al. 乳癌終末期における低栄養状態の特徴とその対策. 国立病院総合医学会講演抄録集. 2006. 60th
  • 岡本理恵, 竹内千代美, 郷田真由美, 松野恭子, 石長孝二郎. 胃切除後の栄養管理における経口摂取の有用性の検討. 国立病院総合医学会. 2005. 59th
Books (2):
  • 臨床栄養学Nutrition Care Processに沿った傷病者の栄養管理
    2022
  • プライマリ・ケア看護学 : 日本プライマリ・ケア連合学会
    南山堂 2016 ISBN:9784525500313
Lectures and oral presentations  (8):
  • 嚥下困難者食品の基準”に適合する、渋柿を主材料としたレシピの可能性
    (第70回 (一社)日本家政学会中国・四国支部 研 究 発 表 会 2024)
  • 小児1型糖尿病患児の母親が疾患を受容するまでのプロセス
    (日本病態栄養学会誌 2019)
  • 小児1型糖尿病と診断された患児の母親が、血糖コントロールのための食生活を構築するプロセス」
    (M-GTA研究会「第79回定例研究会 (東京) 2017)
  • 小児1型糖尿病発症時の食事指導がその後の食事療法アドヒアランスに与える影響
    (第19回日本病態栄養学科年次学術集会(横浜) 2016)
  • 中山間地域における高齢者の健康関連QOL ~低栄養に関連する要因の検討~
    (第10回日本栄養改善学会中国支部学術総会(山口市) 2015)
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Education (3):
  • 2014 - 2018 Yamaguchi Prefectural University Graduate School Graduate School of Health and Welfare
  • 2012 - 2014 The Open University of Japan Graduate School School of Graduate Studies Graduate School of Arts and Sciences
  • 1976 - 1980 山口女子大学 家政学部 食物栄養学科
Professional career (1):
  • 博士(健康福祉学) (山口県立大学大学院健康福祉学研究科)
Work history (8):
  • 2016/04 - 現在 University of East Asia Faculty of Allied Health Sciences Department of Health and Nutritional Science
  • 2015/04 - 2016/03 Hiroshima Bunkyo Women's University Faculty of Human Science Department of Human Nutrition
  • 2007/04 - 2015/03 広島文教女子大学 人間科学部人間栄養学科 准教授
  • 2005/04 - 2007/03 NHO国立病院機構福山医療センター 栄養管理室 栄養管理室長
  • 2002/04 - 2005/03 国立療養所山陽荘病院 栄養管理室 栄養係長
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※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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