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J-GLOBAL ID:202301002306935144   Update date: Oct. 31, 2025

Kobayashi Kazuya

コバヤシ カズヤ | Kobayashi Kazuya
Affiliation and department:
Research field  (3): Food sciences ,  Food sciences ,  Food sciences
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2025 - 2026 パン等への製造に寄与しうる米発酵食品を用いた乳化技術の開発
  • 2014 - 2017 ポリアミンを増強した納豆の開発とポリアミン高含量納豆の機能性の研究
  • 2011 - 2011 発酵を応用した高ポリアミン食品の製造技術の開発
Papers (14):
MISC (10):
  • 米由来原料を用いたマヨネーズ様食品の製造技術. 「みどりの食料システム戦略」技術カタログ. 2025
  • 米由来のアレルゲンフリー・プラントベース食品「米マヨネーズ」の製造技術. 令和6年度新潟県農林水産業研究成果. 2024
  • 小林和也, 奥原宏明, 羽田知由, 田中美優. 米発酵食品の乳化性の比較と米素材でつくる新たな乳化食品「米マヨネーズ」の開発. 第75回日本生物工学会大会 Topics of 2023. 2023. 44-45
  • 新規乳酸菌ヤマコシ株の特長と粘性及び曳糸性を呈する乳酸発酵食品の製造方法. 令和3年度新潟県農林水産業研究成果. 2021. 27
  • Bacterial degradation of spermine and expression of spermidine/spermine acetyltransferase in Bacillus subtilis (natto) under liquid cultivation. Polyamine. 2018. 5. 1. 27-27
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Patents (4):
Books (1):
  • 発酵と醸造のいろは : 伝統技法からデータに基づく製造技術まで
    エヌ・ティー・エス 2017 ISBN:9784860435196
Lectures and oral presentations  (21):
  • 米素材でつくる代替マヨネーズ開発と食品産業への技術支援
    (公益財団法人 日本技術士会 神奈川県支部 第40回テクノセミナー 2025)
  • Modification of Rice Protein for the Development of Rice-Based Emulsifying Materials
    (2025)
  • 乳酸発酵によるかまぼこの機能性向上
    (第76回日本生物工学会大会 2024)
  • 研究開発による食品産業支援
    (日本技術士会生物工学部会 2024年4月例会 2024)
  • 新潟県農業総合研究所食品研究センターによる食品産業への技術支援について
    (食品技術士センター 3月度例会 講演会 2024)
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Education (2):
  • 2008 - 2010 Tohoku University Graduate School of Agricultural Science Division of Bioscience and Biotechnology for Future Bioindustries
  • 2004 - 2008 Tohoku University Faculty of Agriculture Department of Applied Biological Chemistry
Professional career (1):
  • 博士(農学) (東北大学大学院農学研究科)
Work history (3):
  • 2020/04 - 現在 新潟県 農業総合研究所食品研究センター 主任研究員
  • 2017/04 - 2020/03 新潟県 農林水産部農業総務課政策室 主任
  • 2010/04 - 2017/03 新潟県 農業総合研究所食品研究センター 研究員
Association Membership(s) (5):
分子調理研究会 ,  日本農芸化学会 ,  日本油化学会 ,  日本技術士会 ,  日本生物工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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