Proj
J-GLOBAL ID:202304012894410962  Research Project code:22692687

食用油脂中のクロロプロパノール類及び関連物質の抑制技術の確立

食用油脂中のクロロプロパノール類及び関連物質の抑制技術の確立
National award number:JPMJTM22AJ
Study period:2022 - 2023
Organization (1):
Principal investigator: ( , 農学群食農学類, 准教授 )
DOI: https://doi.org/10.52926/JPMJTM22AJ
Research overview:
ヒトへの健康被害が懸念される3-クロロ-1,2-プロパンジオール脂肪酸エステル(3-MCPDE)及びグリシドール脂肪酸エステル(GE)は、食用油脂の精製工程で生じることが知られている。本提案では、安定同位体ラベル化物を駆使することで、「食用油脂中の3-MCPDE及びGEの生成メカニズムを解明し、その低減化技術の開発」を目指す。
Terms in the title (2):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page