Proj
J-GLOBAL ID:202304013640545996
Research Project code:22704432
低アレルゲン化イチゴの開発
低アレルゲン化イチゴの開発
National award number:JPMJTM22DJ
Study period:2022 - 2023
Organization (1):
Principal investigator:
(
, 大学院農学研究科, 教授 )
DOI:
https://doi.org/10.52926/JPMJTM22DJ
Research overview:
イチゴが原因となり口腔アレルギー症候群を発症する患者が存在する。我々はこれまでにイチゴのメジャーアレルゲンをコードする遺伝子をゲノム編集により破壊した系統を作出した。同系統は低アレルゲン化イチゴとして患者のQOL向上などに期待できる。本研究では、同系統の果実を材料に品質評価と抗原性評価を行うことを目的とする。
Terms in the title (3):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
,
,
Research program:
>
>
>
>
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency
Return to Previous Page