Proj
J-GLOBAL ID:202404006002882102  Research Project code:23814031

ロスの削減と高品質鰹節の製造に向けたオレンジミート抑制手法の確立

ロスの削減と高品質鰹節の製造に向けたオレンジミート抑制手法の確立
National award number:JPMJSF23DY
Study period:2023 - 2024
Organization (1):
Principal investigator: ( , 水産学部, 助教 )
DOI: https://doi.org/10.52926/JPMJSF23DY
Research overview:
超高鮮度の凍結カツオを原料に鰹節を製造すると、オレンジミートとよばれる褐変を伴う品質低下が起きる。本課題ではこれまでに研究代表者が見出した解凍条件を検証するとともに、現場の製造スケールに落とし込むことにより、オレンジミートを抑制した高品質の鰹節を製造するための解凍技術を確立する。
Terms in the title (6):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page