Proj
J-GLOBAL ID:202404007004721684
Research Project code:23814188
レオロジーとトライボロジーに着目した高付加価値食品・フードロス低減を可能とする食感・風味の統合評価法
レオロジーとトライボロジーに着目した高付加価値食品・フードロス低減を可能とする食感・風味の統合評価法
National award number:JPMJSF23D8
Study period:2023 - 2024
Organization (1):
Principal investigator:
(
, 生命環境科学研究科, 講師 )
DOI:
https://doi.org/10.52926/JPMJSF23D8
Research overview:
レオロジーとトライボロジーの視点から、パンをモデルとしてスポンジ様食品のテクスチュアおよび臭覚・味覚に及ぼす成分の基準値を設定することを目標とする。これによりパンの付加価値を向上させる研究開発、品質管理・製品の改良や流通システムの改善による賞味期限の延伸およびフードロスの低減にも大きく貢献する。
Terms in the title (10):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
Research program:
>
>
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency
Return to Previous Page