Proj
J-GLOBAL ID:202404012101782799
Research Project code:23815272
ワイン製造管理のための簡便な分子状亜硫酸モニタリングシステムの開発
ワイン製造管理のための簡便な分子状亜硫酸モニタリングシステムの開発
National award number:JPMJSF23CS
Study period:2023 - 2024
Organization (1):
Principal investigator:
(
, 大学院総合研究部, 准教授 )
DOI:
https://doi.org/10.52926/JPMJSF23CS
Research overview:
ワイン生産工程における亜硫酸の添加は、品質の確保に重要である。しかし、健康・自然志向の高まりにより、必要最小限の添加で抑えることが求められている。そこで本提案では、提案者らがもつバイオセンサ技術、ワイン醸造管理の知見を基に醸造工程中のワインに含まれる亜硫酸濃度を連続的に簡易かつ安価に計測するシステムを開発し、最適な時期に必要量添加できるようにする。
Terms in the title (6):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
,
,
,
,
,
Research program:
>
>
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency
Return to Previous Page