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J-GLOBAL ID:200901000282714424   Update date: Dec. 07, 2023

Komatsu Masakazu

コマツ マサカズ | Komatsu Masakazu
Affiliation and department:
Job title: Senior Researcher
Homepage URL  (1): https://www.pref.yamanashi.jp/yitc/index.html
Research field  (3): Applied microbiology ,  Food sciences ,  Inorganic materials
Research keywords  (1): ワイン、食品、発酵、食品分析
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • オキシナイトライドセラミックスの合成とその発光・光触媒特性
  • Preparation, photoluminescence and photocatalysis of oxynitride ceramics
Papers (1):
  • 小松正和, 佐藤憲亮, 恩田匠. Investigation of Production Characteristics by Component Analyses and Sensory Evaluation of Orange Wines Made from ‘Koshu’ grapes in Yamanashi Prefecture. 日本ブドウ・ワイン学会誌. 2023. 34. 1
MISC (59):
  • 恩田匠, 小松正和, 中山忠博. Impact of Addition of Sugar on the Final Process of Domestic Sparkling Wine Making. 日本食品科学工学会誌. 2022. 69. 4
  • 恩田匠, 小松正和, 中山忠博. Changes in chemical composition in traditional sparkling wine making without malo-lactic fermentation. 日本醸造協会誌. 2022. 117. 10
  • 木村英生, 佐藤憲亮, 小松正和, 恩田匠. Technical Control of Wine Color in Orange Wine Making. 日本ブドウ・ワイン学会誌. 2022. 33. 2/3
  • 恩田匠, 小松正和, 中山忠博. Comparison of Compositions of Fractionated Grape Juice Prepared from Koshu and Chardonnay Grapes by Traditional Pressing Method. 日本食品保蔵科学会誌. 2021. 47. 3
  • 樋口かよ, 橋本卓也, 長沼孝多, 小嶋匡人, 小松正和, 木村英生, 有泉直子, 望月和樹. 山梨県産小麦ゆめかおりを用いた生パスタ麺の試作. 日本食品保蔵科学会大会講演要旨集. 2021. 70th
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Patents (4):
Education (3):
  • 2002 - 2005 東北大学大学院 工学研究科 応用化学
  • 2000 - 2002 Tohoku University
  • 1996 - 2000 Tohoku University Faculty of Engineering
Professional career (1):
  • Doctor of Engineering (Tohoku University)
Work history (5):
  • 2023/04 - 現在 山梨県産業技術センター ワイン技術部 主任研究員
  • 2021/04 - 2023/03 山梨県産業技術センター 化学・燃料電池科 主任研究員
  • 2018/04 - 2021/03 山梨県産業技術センター ワイン技術部 主任研究員
  • 2017/04 - 2018/03 山梨県産業技術センター 食品酒類・バイオ科 研究員
  • 2005/04 - 2017/03 山梨県工業技術センター 食品酒類・バイオ科、支所ワインセンター 技師、研究員
Committee career (1):
  • - 現在 日本ブドウ・ワイン学会 編集委員
Association Membership(s) (4):
日本ブドウ・ワイン学会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  日本化学会 ,  The Chemical Society of Japan
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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