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J-GLOBAL ID:200901022002017492
Update date: Sep. 09, 2022
KAWASUMI Toshiyuki
カワスミ トシユキ | KAWASUMI Toshiyuki
Affiliation and department:
Japan Women's University
About Japan Women's University
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Detailed information
Homepage URL (1):
http://momi.jwu.ac.jp/shokumotu/kawasumi/
Research field (1):
Applied biochemistry
Research keywords (1):
Applied Microbiology and Applied Biochemistry
Research theme for competitive and other funds (2):
-
-
Papers (28):
Yoko Suzuki, Misa Kosaka, Kazutoshi Shindo, Toshiyuki Kawasumi, Hiromi Kimoto-Nira, Chise Suzuki. Identification of Antioxidants Produced by Lactobacillus plantarum. BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY. 2013. 77. 6. 1299-1302
Ayako Aoki-Yoshida, Kasumi Ichida, Reiji Aoki, Toshiyuki Kawasumi, Chise Suzuki, Yoshiharu Takayama. Prevention of UVB-induced production of the inflammatory mediator in human keratinocytes by lactic acid derivatives generated from aromatic amino acids. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. 2013. 77. 8. 1766-1768
Ayako Yoshida, Reiji Aoki, Hiromi Kimoto-Nira, Miho Kobayashi, Toshiyuki Kawasumi, Koko Mizumachi, Chise Suzuki. Oral administration of live Lactococcus lactis C59 suppresses IgE antibody production in ovalbumin-sensitized mice via the regulation of interleukin-4 production. FEMS IMMUNOLOGY AND MEDICAL MICROBIOLOGY. 2011. 61. 3. 315-322
出口真悠子, 枝真実, 川澄俊之. 乳酸菌の腸管吸着能に関する研究-食品成分の影響および食中毒菌の吸着抑制能について-. 日本女子大学大学院紀要家政学研究科. 2008. 14. 95
T. Nakamura, A. Yoshida, N. Komatsuzaki, T, Kawasumi, J. Shima. Isolation and characterization of a low molecular wigft peptide contained in sourdough. J.Agric.Food Chem. 2007. 55. 12. 4871-4876
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Patents (2):
オロチジン-5’-リン酸脱炭酸酵素遺伝子、該遺伝子を含むベクター及び形質転換体
γ-アミノ酪酸を富化した大豆食品素材
Books (9):
Bergey's Manual of Systematics of Archaea and Bacteria. Published Online: 14 SEP 2015 DOI: 10.1002/9781118960608.gbm00231
John Wiley & Sons, Inc. 2015
食べ物と健康 -食品の栄養成分と加工- 改定初版
同文書院 2014
改定初版 食品加工学概論
同文書院 2013
新版 食品加工学概論
同文書院 2009
食べ物と健康 -食品の栄養成分と加工-
同文書院 2006
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Lectures and oral presentations (25):
乳酸酸性下における乳酸菌と酵母の共凝集現象の検討
(環境微生物系学会合同大会2017 2017)
乳酸酸性下における乳酸菌と酵母の共凝集現象の解析
(日本農芸化学会2017年度大会 2017)
Identification of antioxidants produced by lactic acid bacteria.
(The 6th Asian Conference on Lactic Acid Bacteria(2011) 2011)
ラクトコッカス属乳酸菌の細胞外多糖類合成遺伝子群の解析
(日本畜産学会 第108回大会 2007)
マウス血清中IgE抗体産生を抑制するLactococcus lactis C59株の特性
(日本農芸化学会 2007年度大会 2007)
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Works (21):
クエスチョン・バンク 管理栄養士国家試験問題解説 2018 (p.363、p.859、p.867-868) 2017
クエスチョン・バンク 管理栄養士国家試験問題解説 2017 (p.845-847) 2016
クエスチョン・バンク 管理栄養士国家試験問題解説 2016 (p.246,p.330,p.363,p.460,p.882,p.912-913) 2015
クエスチョン・バンク 管理栄養士国家試験問題解説 2015 (p.881,p.885-886,p.888) 2014
クエスチョン・バンク 管理栄養士国家試験問題解説 2014 (p.864-865,p.866-867) 2013
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Education (2):
- 1982 The University of Tokyo Graduate School, Division of Agricultural Science
- 1977 The University of Tokyo Faculty of Agriculture
Professional career (1):
博士(農学)
Work history (1):
1983 - 1994 National Food Research Institute Senior Researcher
Association Membership(s) (5):
The Japanese Society of Microbial Ecology
, 日本細菌学会
, 日本食品科学工学会
, 日本生化学会
, 日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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