Rchr
J-GLOBAL ID:200901027896383772
Update date: Sep. 11, 2022
Sakamoto Akiko
サカモト アキコ | Sakamoto Akiko
Affiliation and department:
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (4):
健康
, 食事文化論
, 食生活
, Food Culture
Research theme for competitive and other funds (6):
- 2003 - 2006 北部九州の餅、団子、饅頭に関する研究
- 2003 - 2006 九州地方におけるいも類の食事文化の現状と嗜好性
- 2002 - 2004 女子大生の生活時間と健康との関連
- 2001 - 2003 On the Natural Enviromment and Cooking of Jerusalem Artichoke in Saga Ken
- On the conciousness of reducing the quantity of packaging trash in domestic food
- -
Show all
MISC (40):
Books (3):
-
やさしい調理
開成出版 2000
-
発達と生活
ナカニシヤ出版 1999
-
台所道具と生活
開成出版 1998
Works (3):
-
特別研究 調理文化の地域性と調理科学
2001 - 2002
-
春日市中学校給食に関するアンケート調査結果報告書
2000 -
-
IHによる大量炊飯の開発
1993 - 1994
Education (2):
- - 1969 Fukuoka Women's University
- - 1969 Fukuoka Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (1):
Committee career (3):
- 2007 - 2009 日本調理科学会 評議員
- 2008 - 日本家政学会九州支部 常任幹事
- 2002 - 2007 日本調理科学会九州支部 常任幹事
Association Membership(s) (8):
国際家政学会
, 日本調理科学会九州支部
, 日本家政学会九州支部
, 日本調理科学会
, 日本家政学会食文化研究部会
, 日本食生活学会
, 日本栄養食糧学会
, 日本家政学会
Return to Previous Page