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J-GLOBAL ID:200901027896383772   Update date: Sep. 11, 2022

Sakamoto Akiko

サカモト アキコ | Sakamoto Akiko
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 健康 ,  食事文化論 ,  食生活 ,  Food Culture
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2003 - 2006 北部九州の餅、団子、饅頭に関する研究
  • 2003 - 2006 九州地方におけるいも類の食事文化の現状と嗜好性
  • 2002 - 2004 女子大生の生活時間と健康との関連
  • 2001 - 2003 On the Natural Enviromment and Cooking of Jerusalem Artichoke in Saga Ken
  • On the conciousness of reducing the quantity of packaging trash in domestic food
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MISC (40):
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Books (3):
  • やさしい調理
    開成出版 2000
  • 発達と生活
    ナカニシヤ出版 1999
  • 台所道具と生活
    開成出版 1998
Works (3):
  • 特別研究 調理文化の地域性と調理科学
    2001 - 2002
  • 春日市中学校給食に関するアンケート調査結果報告書
    2000 -
  • IHによる大量炊飯の開発
    1993 - 1994
Education (2):
  • - 1969 Fukuoka Women's University
  • - 1969 Fukuoka Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (1):
  • (BLANK)
Committee career (3):
  • 2007 - 2009 日本調理科学会 評議員
  • 2008 - 日本家政学会九州支部 常任幹事
  • 2002 - 2007 日本調理科学会九州支部 常任幹事
Association Membership(s) (8):
国際家政学会 ,  日本調理科学会九州支部 ,  日本家政学会九州支部 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会食文化研究部会 ,  日本食生活学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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