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J-GLOBAL ID:200901035441913032   Update date: Sep. 14, 2022

Watanabe Atsuo

ワタナベ アツオ | Watanabe Atsuo
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Chemical reaction and process system engineering
Research keywords  (4): 食品工学 ,  膜技術 ,  Food Engineering ,  Membrane Technology
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 1997 - 2007 食品およびその残査からの有価成分の回収
  • 1997 - 2007 Recovery of valuable substances from food and food residue
  • 1996 - 2007 食品加工用高機能分離膜の開発と性能評価
  • 1996 - 2007 Development and Evaluation of High Performance membrane for Food Processing
  • 膜技術を利用した食品製造・廃水処理システムの構築
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MISC (253):
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Patents (25):
  • 膜分離装置の起動方法
  • 逆浸透濃縮装置及び該装置を用いた濃縮方法
  • 逆浸透濃縮装置及び該装置を用いた濃縮方法
  • 逆浸透濃縮装置及び該装置を用いた濃縮方法
  • 逆浸透濃縮装置及び該装置を用いた濃縮方法
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Books (6):
  • 有害微生物管理技術「無菌化濾過」(共著)
    フジ・テクノシステム 2000
  • 最新 日本の食品機械総覧<2001~2002>「21世紀に向けた食品膜技術開発の展望」(共著)
    (社)日本食品機械工業会((株)光琳) 2000
  • 食品膜技術-膜技術利用の手引き-(共著)
    (株)光琳(588頁) 1999
  • 分離科学ハンドブック「バイオテクノロジーと分離」(共著)
    共立出版(693頁) 1993
  • 食品乾燥辞典(共編著)
    朝倉書店(499頁) 1984
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Works (2):
  • ナノろ過膜による野菜汁の処理方法
    2000 -
  • Nanofiltration of vegetable juice
    2000 -
Education (4):
  • - 1968 Tokyo University of Agriculture and Technology
  • - 1968 Tokyo University of Agriculture and Technology Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1965 Tokyo University of Agriculture and Technology Faculty of Agriculture
  • - 1965 Tokyo University of Agriculture and Technology Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • (BLANK) (Kyushu University)
Committee career (3):
  • 1999 - 2004 日本食品工学会 監事・理事
  • 1999 - 2003 日本食品科学工学会 評議員,運営委員,交流委員会委員
  • 1985 - 日本膜学会 評議員
Awards (5):
  • 2005 - 日本食品工学会産官学連携賞
  • 2004 - (社)日本缶詰協会技術賞
  • 2001 - 新潟県漬物工業協同組合表彰
  • 1990 - 科学技術庁長官賞科学技術功労者表彰
  • 1985 - 日本食品工業学会研究奨励賞
Association Membership(s) (5):
日本食品工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本化学工学会 ,  日本膜学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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