Rchr
J-GLOBAL ID:200901042487413200   Update date: Sep. 12, 2022

Shiraishi Atsushi

シライシ アツシ | Shiraishi Atsushi
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://www.fwu.ac.jp
Research field  (2): Food sciences ,  Applied biochemistry
Research keywords  (8): 貝類の一般成分の周年変化 ,  スポロボロミセスのシアン耐性呼吸 ,  フルクタン) ,  納豆菌の粘質物(ポリ-γ-グルタミン酸 ,  Seasonal Changes of Biochemical Composition of Shellfish ,  CN-insensitive Respiration of ┣DBSporobolomyces(/)-┫DB ,  Fructan) ,  Mucilage of ┣DBBacillus(/)-┫DB ┣DBsubtilis(/)-┫DB(┣DBnatto)(/)-┫DB(Poly-γ-glutamate
Research theme for competitive and other funds  (12):
  • 2004 - 2006 Sporobolomycesシアン耐性呼吸系の酸化酵素
  • 2002 - 辛子明太子製造に伴う廃棄物魚卵外皮の有効利用に関する研究開発
  • 1993 - 生分解性を有する機能性・高分子材料の研究開発
  • 1993 - 納豆菌の産生するポリ-γ-グルタミン酸(P-γ-GA)の産生とその精製
  • 水産食品の製造に伴う廃棄物の利用に関する研究
Show all
MISC (46):
more...
Patents (2):
  • ポリーΓーグルタミン酸成形物およびその成形方法
  • ポリーΓーグルタミン酸の製造方法
Books (2):
  • 最新食品学-総論・各論-
    講談社サイエンティフィク 1989
  • Current Sitology
    Koudan Sha Scientific 1989
Works (2):
  • 辛子明太子製造に伴う廃棄物魚卵外皮の有効利用に関する研究開発
    2002 - 2004
  • ポリ^γグルタミン酸の大量培養技術の開発
    2002 - 2004
Professional career (1):
  • (BLANK) (Kyushu University)
Association Membership(s) (8):
日本食品科学工学会 ,  日本防菌防黴学会 ,  American Chemical Society ,  バイオインダストリー協会 ,  日本キチン・キトサン学会 ,  日本家政学会 ,  日本生物工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page