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J-GLOBAL ID:200901044867757568   Update date: Mar. 13, 2024

Aoki Noriaki

アオキ ノリアキ | Aoki Noriaki
Affiliation and department:
Job title: Senior Researcher
Homepage URL  (2): https://www.naro.go.jp/laboratory/nfri/index.htmlhttps://www.naro.go.jp/english/index.html
Research field  (2): Food sciences ,  Plant genetics and breeding
Research keywords  (7): Gluten Free ,  rice ,  amylopectin ,  starch ,  bread ,  Rice flour ,  Food
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2012 - 2013 長期保存した米の米粉パン適性の解明
  • 2000 - ・米粉の加工適性に関する研究 ・デンプン、特にアミロペクチンの生合成に関する研究
Papers (25):
MISC (20):
Lectures and oral presentations  (6):
  • アミロペクチン変異品種の米粉を用いた米粉100%パンの硬化抑制
    (日本食品科学工学会第70回記念大会 2023)
  • 米粉100%パンの膨らみとアミロースとの関係
    (日本食品科学工学会 第66回大会講演会 2019)
  • サツマイモ粉の添加による、水稲品種「ミズホチカラ」のグルテンフリー米粉パンの硬化抑制効果
    (日本食品科学工学会 第64回大会 2017)
  • イネ登熟期の気温が米粉パンの硬化速度に与える影響
    (日本食品科学工学会 第62回大会 2015)
  • Properties of rice bread made from low gelatinization mutants
    (120th Meeting of The Japanese Society of Breeding 2012)
more...
Professional career (2):
  • Master of Agriculture (University of Tokyo, Graduate School of Agricultural and Life Sciences)
  • Doctor of Agriculture (Tsukuba University, Doctoral Program in Advanced Agricultural Technology and Sciences)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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