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J-GLOBAL ID:200901045055540600
Update date: Sep. 22, 2022
Kanai Mieko
カナイ ミエコ | Kanai Mieko
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Affiliation and department:
Sagami Women's Junior College Department of Food and Nutrition Science
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Detailed information
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
衛生微生物学
, 抗生物質
, 食品添加物
, microbiology
, Antibiotic
, Food Additive
Research theme for competitive and other funds (8):
腸管出血性大腸菌(O157:H7)のソース中における動態とvero毒素産生性
腸管出血性大腸菌O-157の検食の保存方法について
真空調理に関する衛生微生物学的研究
エタノール蒸気における殺菌作用
On the Behavior of Enterohemorrhagic E. coli O157:H7 Inoculated into Various Kinds of Sources-dressing and Their Producing Activity of verotoxin
On the Storage of Food Sample for Testing of Enterohe morrhagic E. coli O-157
Microbiological Studies on Vacuum Packed Pouch Cooking (Sous-Vide Processing)
Bactericidal effect of Evaporated Ethanol
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MISC (23):
種々の食品を-20°Cに冷凍保存した際の腸管出血性大腸菌0157 : H7の挙動. 日本食品保蔵科学会誌. 2000. 26. 3. 131-137
KANAI Mieko, OHOSHIRO Wakako, MIYAZAWA Fumio, TAKEDA Tae. Behavior of Enterohemorrhagic Escherichia coli 0157 : H7 in various Foods stored at -20°C. Japan Association of Food Preservation Scientists. 2000. 26. 3. 131-137
ウナギ加工施設および料理店から採取したウナギのサルモネラ汚染について. 実践女子大学生活科学部紀要. 1999. 36. 115-118
Salmonella Contamination of Eels Collected from Eel Processing Plants and Eel Restaurants. 1999. 36. 115-118
市販かいわれ大根の細菌汚染状況とその除菌法について. 相模女子大学紀要. 1998. 62. 7-11
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Books (6):
教育健康学
ぎょうせい 1999
新版 調理と衛生
三共出版 1999
ぜひ知っておきたい 現代食品衛生事情
幸書房 1998
新版 一般食品衛生学 第2版
三共出版 1998
食品衛生学実験(第3版)
三共出版 1997
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Works (5):
腸管出血性大腸菌に関する研究「調理過程全体を通じた細菌の衛生管理に関する研究」(厚生科学研究)
1996 -
微生物検査技術向上の為の研修会、特にO157に関連して(日本べんとう工業協会)
1996 -
既存添加物の安全性確認に関する調査研究(厚生科学研究)
1996 -
既存添加物の安全性確認に関する調査研究(厚生科学研究)
1995 -
アルコールの高付加価値的利用に関する調査研究のうち食品保存技術に関する調査研究
1990 - 1992
Professional career (2):
(BLANK) (Nippon Veterinary and Life Science University)
(BLANK)
Committee career (2):
1999 - 日本食品微生物学会 評議員
1999 - 日本食品衛生学会 評議員
Association Membership(s) (5):
日本食品微生物学会
, 日本家政学会
, 日本食品保蔵科学会
, 日本防菌防黴学会
, 日本食品衛生学会
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