Rchr
J-GLOBAL ID:200901046696827883
Update date: Jan. 17, 2024
Akai Eiko
アカイ エイコ | Akai Eiko
Affiliation and department:
Ikenobo Junior College Department of Environmental Cultural Studies.
About Ikenobo Junior College Department of Environmental Cultural Studies.
Search "Ikenobo Junior College Department of Environmental Cultural Studies."
Detailed information
Job title:
-
Research field (2):
Horticulture
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (3):
教育
, 栄養
, 調理
Research theme for competitive and other funds (4):
2005 - 2007 メニュー開発(仮題)
2004 - 2006 外食の食べ方(仮題)
1994 - 2006 木の芽(さんしょう)の食べ方(仮題)
外食の食べ方(仮題)
MISC (5):
香辛料植物の組織化学(共著). 第9回(通算第65回)日本家政学会関西支部研究発表会講演要旨集. 1987
ハーブの香気成分含有組織における酵素活性の組織化学的検討(共著). 日本家政学会関西支部第8回(通算第64回)研究発表会講演要旨集. 1986. 37頁
集団給食施設および家庭における食用油の使用実態に関する調査 -簡易酸価及び簡易過酸化物価測定法の評価(共著). 調理科学. 1981. 14巻 135-138頁
SHIMOSHIMA Chizuko, AKAI Eiko, TSUBONO Ikuko, HASHINO Yasuko, HASHIMOTO Kazue, FURUNO Ritsuko, YANO Kyoko, HARA Setsuko, TOTANI Yoichiro, MATSUO Noboru. Survey about the Actual Condition of Utilization of Edible Oils at Homes and Mass Feeding Facilities. Nippon Eiyo Shokuryo Gakkaishi. 1981. 34巻 1号 79-87頁. 1. 79-87
調理動作に関する研究 -玉ねぎのみじん切りについて-(共著). 武庫川女子大学紀要 食物編. 1979. 27巻 5-14頁
Books (1):
ハーブの生育と利用にかかわる環境要因 -トウガラシの生育と成分
自費出版 1998
Works (6):
お正月料理を作ろう{四中校区地区組織活動}
2004 -
第7回家庭教育講座「クリスマスリース」の制作実習 武庫川女子大学附属中学校同高等学校(保護者対象)
2003 -
油を上手に使いましょう。{四中校区地区組織活動}
2003 -
ハーブの香気成分含有組織における酵素活性の組織化学的検討
1985 - 1986
集団給食施設および家庭における食用油の使用実態に関する調査
1977 - 1981
more...
Professional career (1):
修士(家政学研究科修士) (武庫川女子大学)
Association Membership(s) (3):
日本栄養士会
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM