Rchr
J-GLOBAL ID:200901085711286407   Update date: Apr. 17, 2024

Mioko Toyomitsu

トヨミツ ミオコ | Mioko Toyomitsu
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Home economics, lifestyle science ,  Home economics, lifestyle science ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (3): 食情報 ,  食行動 ,  食嗜好と評価
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2005 - *
  • 2005 - *
  • 美味しさの二次的要因・嗜好調査
Papers (13):
more...
MISC (2):
Books (30):
  • 料理のコツ解剖図鑑中国語簡体字版
    2019
  • 料理のなるほど実験室
    女子栄養大学出版部 2019
  • 女子栄養大学料理のなるほど実験室
    2019
  • 家庭料理技能検定公式ガイド実技試験編1級準1級2級
    女子栄養大学 2017
  • 家庭料理技能検定試験公式ガイド筆記試験編 1級準1級2級
    2017
more...
Lectures and oral presentations  (20):
  • 包丁技術習得のための指導方法の検討
    (日本調理科学会 2019)
  • 調理用語の認知度についての調査
    (日本調理科学会 2017)
  • 学校給食における給食経営管理分野に関する新聞記事の分析~学校給食法改正前後の比較~
    (第9回日本栄養改善学会北陸支部学術総会 2014)
  • 調理器具の認知度についての調査
    (日本調理科学会平成25年度大会 2013)
  • グループホーム入居者のMNA-SFによる栄養状態評価と食事形態との関連について
    (第60回日本栄養改善学会学術総会 2013)
more...
Works (5):
  • 60歳から始めるおやじ自慢のうちごはん
    2012 -
  • カッピィとスプーニーの料理教室
    2011 -
  • 色彩とおいしさの関係・供食の場の色彩
    2011 -
  • どんな食材にも合う「みそ」の料理で今年の厳しい夏を乗り切ろう
    2011 -
  • 「おいしさ」に対する視覚的影響-色彩と食器-
    2010 -
Education (3):
  • - 1990 Kagawa Nutrition University Graduate School, Division of Nutrition
  • - 1988 Kagawa Nutrition University Faculty of Nutrition
  • - 1983 埼玉県松山女子高等学校
Professional career (1):
  • 博士 (女子栄養大学)
Work history (11):
  • 2020/04 - 現在 Junior College of Kagawa Nutrition University Department of Food and Nutrition
  • 2010/04/01 - 現在 Junior College of Kagawa Nutrition University Food & Nutrition Course
  • 2010/04 - 2020/03 Junior College of Kagawa Nutrition University Department of Food and Nutrition
  • 2008/04 - 2010/03 Associate Professor
  • 2006/04 - 2008/03 Lecturer
Show all
Committee career (11):
  • 2019/04 - 現在 栄養士実力認定試験委員 委員(調理学)
  • 2019/04 - 現在 日本調理科学会 関東支部役員
  • 2019/03 - 現在 日本総菜協会 総菜管理士資格試験試験委員
  • 2010/04 - 現在 社団法人フードスペシャリスト協会 コアカリキュラム等策定委員
  • 2010 - 現在 財団法人日本フードスペシャリスト協会 コアカリキュラム等策定委員
Show all
Association Membership(s) (5):
日本調理科学会 ,  栄養改善学会 ,  日本食生活学会 ,  日本家政学会 ,  日本官能評価学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page