Rchr
J-GLOBAL ID:200901013898717472
Update date: Mar. 14, 2024
Mohri Satoshi
モウリ サトシ | Mohri Satoshi
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Affiliation and department:
Miyagi University
About Miyagi University
Search "Miyagi University"
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (21):
雪菜
, paprika
, 海藻
, グルタチオンペルオキシダーゼ
, HPLC
, 活性酸素
, 抗酸化
, 脂質
, 劣化
, 保存
, 加工
, 食品
, glutathione peroxidase
, HPLC
, active oxygen
, oxidization
, lipid
, degradation
, preservation
, processing
, food
Research theme for competitive and other funds (7):
2019 - 2022 Search for viruses capable of increasing the value of horticultural crops
2019 - 2020 仙台産雪菜を用いた加工レシピの開発
2018 - 2019 新たなチルド加工食品の開発
2018 - 2019 中種法製パンにおける耐塩性酵母の寄与
2001 - 2005 食品・食材の抗酸化機能性に関する研究
食品素材中の脂質過酸化物還元能に関する研究
Study on reducing ability of lipoperoxide in food materials
Show all
Papers (22):
Effect of Heat Treatment on Hydrolysis of Luteolin Glycosides. Journal of cookery science of Japan. 2023. 56. 3. 86-93
Naganori Ohisa, Naoki Suzuki, Satoshi Mohri. Making Sugar-free Bread with Wheat Flour and Halotolerant Hyphopichia burtonii -enriched culture. Food Science and Technology Research. 2023. 29. 2
Bread Fermentation Seed Culture Prepared from Inaniwa Udon Dough in Saline Medium. 2022. 55. 6. 295-298
Naganori Ohisa, Yuki Sugawara, Satoshi Mohri. Breads Prepared by Using a Salt-tolerant Yeast Enrichment Culture and Dry Yeast. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi. 2020. 67. 12. 514-518
Natsumi Hayasaka, Naoki Shimizu, Toshikazu Komoda, Satoshi Mohri, Tojiro Tsushida, Takahiro Eitsuka, Teruo Miyazawa, Kiyotaka Nakagawa. Absorption and Metabolism of Luteolin in Rats and Humans in Relation to in Vitro Anti-inflammatory Effects. Journal of agricultural and food chemistry. 2018. 66. 43. 11320-11329
more...
MISC (24):
Naganori OHISA, Toko SUZUKI, Satoshi MOHRI. A Salt-free Umeboshi Made by Using Freeze-Dehydration. 2020. 47. 1-3
毛利 哲. おいしさとその分析技術. 公衆衛生情報みやぎ. 2020. 2020. 2. 1-5
井奥加奈, 青木文香, 毛利 哲, 岸田 恵津. 赤パプリカのオーブン加熱における甘味関連成分の変動. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2019. 31. 151
毛利 哲, 大久長範. 中種法製パンにおける耐塩性酵母の寄与. ソルトサイエンス研究財団平成30年度助成研究報告. 2019
佐藤信行, 千葉直樹, 庄子真樹, 日向真理子, 羽生幸弘, 石川潤一, 櫻井晃治, 毛利哲, 中村茂雄, 今野政憲, et al. 施設園芸栽培の省力化・高品質化実証研究(被災地における農産物加工技術の実証研究). 宮城県産業技術総合センター研究報告(Web). 2018. 15. 35-40 (WEB ONLY)
more...
Books (2):
Lactic Acid Bacteria
Humana Press 2019
地域特産物の生理機能・活用便覧
サイエンスフォーラム 2004
Lectures and oral presentations (8):
Effect of Cucumber Mosaic Virus Infection on Fruit Components of Tomatoes
(2022)
誰にでもできる 効率的な加熱殺菌の設計法
(宮城県水産加工機器展示会 特別講演 2020)
耐塩性酵母Hyphopichia burtonii M2と乾燥酵母を併用した製パン
(日本食品科学工学会東北支部会 2019)
赤パプリカのオーブン加熱における甘味関連成分の変動
(日本調理科学会 2019)
ルテオリンの吸収代謝:アグリコン/配糖体および動物種による違い
(日本農芸化学会 東北支部大会 2017)
more...
Education (2):
Tohoku University
東北大学大学院
Professional career (1):
Doctor of Agriculture
Work history (2):
2014/04 - 現在 Miyagi University School of Food, Agricultural and Environmental Sciences
1992/11 - 2014/03 平成4年-現在 宮城県産業技術総合センター
Committee career (5):
2017/04 - 現在 仙台市 地域連携フェロー
2017/01 - 現在 宮城県亘理町 水産業共同利用施設復興整備事業選定委員
2016/04 - 現在 東経連 東経連ビジネスセンター産学連携タスクチーム
2014/04 - 2017/03 栗原市6次産業化新商品開発研究会 会長
2014/09 - 2015/03 宮城県中小企業団体中央会 みやぎのかまぼこ学生アイデアコンテスト 審査委員
Association Membership(s) (5):
日本農芸化学会
, 日本水産学会
, 日本食品科学工学会
, 日本家政学会
, 日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM