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J-GLOBAL ID:201601015798235380   Update date: Apr. 17, 2024

Takada Akiko

タカダ アキコ | Takada Akiko
Affiliation and department:
Job title: Team manager
Homepage URL  (1): http://www.naro.affrc.go.jp/index.html
Research field  (1): Plant genetics and breeding
Research keywords  (4): 資源作物(ハトムギ・ゴマ等) ,  potato ,  Breeding ,  Sweetpotato
Papers (47):
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MISC (90):
  • 藏之内利和, 高田明子, 藤田敏郎, 片山健二, 西中未央, 田口和憲. Effects of polyethylene mulch ridge coverage and coverage period on tuberous root characteristics and characteristics of “hoshi-imo” steamed and dried sweetpotato slices during sweetpotato (Ipomoea batatas L.) cultivation. 根の研究. 2022. 31. 3
  • 西中未央, 田口和憲, 藏之内利和, 片山健二, 高田明子, 藤田敏郎, 中村善行. 収穫直後から高糖度で粘質の良食味サツマイモ新品種「あまはづき」. 農研機構中日本農業研究センター成果情報(Web). 2021. 2021
  • 西中未央, 田口和憲, 藏之内利和, 片山健二, 高田明子, 藤田敏郎. 冷涼な地域でも栽培できる多収で良食味のサツマイモ新品種「ゆきこまち」. 農研機構中日本農業研究センター成果情報(Web). 2021. 2021
  • 藏之内利和, 石黒浩二, 西中未央, 高田明子, 熊谷亨, 熊谷亨, 片山健二, 片山健二. Breeding process of high quality sweetpotato lines with low soil temperature tolerance. 育種学研究. 2021. 23. 1
  • 藏之内利和, 片山健二, 西中未央, 高田明子, 藤田敏郎, 石黒浩二. 橙色を帯びた干しいもが加工できるサツマイモ新品種「ほしあかね」. 農研機構次世代作物開発研究センター成果情報(Web). 2020. 2020
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Lectures and oral presentations  (10):
  • 早期肥大性の青果用サツマイモ新品種「からゆたか」の育成
    (育種学研究 2015)
  • 早掘り収穫したサツマイモ品種における蒸しいも糖度のばらつき程度
    (育種学研究 2014)
  • Breeding of potato varieties for some ingredients and functionalities
    (育種学研究 = Breeding research 2002)
  • Varietal difference of potato Micro tuber in vitro production
    (日本育種学会・日本作物学会北海道談話会会報 2000)
  • Varietal differences of light enhanced glycoalkaloid synthesis in potato
    (日本育種学会・日本作物学会北海道談話会会報 1998)
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Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Chiba University)
Awards (2):
  • 2018/03 - Japanese Society of Breeding Prize of Japanese Society of Breeding Breeding of potato varieties resistant to potato cyst nematode and suitable for cooking and processing, Kita-akari, Touya and Sayaka, for Hokkaido
  • 2010/12 - (財)北農会 平成22年度北農賞 馬鈴しょカラフルポテト(インカのめざめ、キタムラサキ、ノーザンルビー)の育成
Association Membership(s) (2):
JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPANESE SOCIETY OF BREEDING
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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