Akiko Takamoto, Hiroshi Ishibashi, Satoshi Fukushima, Hiroko Tomoyori, Koji Arizono. [Analysis and Health Risk Assessment of Cadmium and Arsenic in Japanese, Vietnamese, and Indonesian Rice]. Shokuhin eiseigaku zasshi. Journal of the Food Hygienic Society of Japan. 2020. 61. 5. 192-199
山元 涼子, 千葉 侑未, 鳴海 仕, 澤畑 いずみ, 岩井 邦久, 友寄 博子, 白土 英樹. 青森県野辺地町産カワラケツメイ熱水浸出液中の酸素ラジカル吸収能とルテオリン含量-Oxygen Radical Absorbance Capacity and Luteolin Content in Hot Water Infusion of Kawaraketsumei from Noheji, Aomori. 日本食品保蔵科学会誌 = Food preservation science / 日本食品保蔵科学会 編. 2023. 49. 2. 67-73
友寄 博子, 田中 杏奈, 上村 幸子, 赤星 優紀, 髙本 亜希子. アラゲキクラゲ水溶性食物繊維画分がラットにおける食事グルコース吸収に及ぼす影響-Effect of soluble dietary fiber from Auricularia polytricha on glucose absorption in rats. 日本未病学会雑誌 = The journal of Japan Mibyou Association. 2022. 28. 3. 29-35