研究者
J-GLOBAL ID:200901024051647496
更新日: 2022年08月19日
五十嵐 敦子
イガラシ アツコ | Igarashi Atsuko
所属機関・部署:
旧所属 新潟大学 大学院医歯学総合研究科 口腔生命科学専攻
旧所属 新潟大学 大学院医歯学総合研究科 口腔生命科学専攻 について
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職名:
助教授
研究分野 (3件):
社会系歯学
, 病態系口腔科学
, 常態系口腔科学
研究キーワード (2件):
病態科学系歯学
, Scientific pathological dentistry
競争的資金等の研究課題 (4件):
味覚障害(シェーグレン症候群も含む)
嚥下補助食品の物性に関する基礎的研究
taste disorder(including sjögren syndrome)
Basic study of physical property for supplementary food with Swallowing difficulty
MISC (28件):
M Watanabe, M Asatsuma, A Ikui, M Ikeda, Y Yamada, S Nomura, A Igarashi. Measurements of several metallic elements and matrix metalloproteinases (MMPs) in saliva from patients with taste disorder. CHEMICAL SENSES. 2005. 30. 2. 121-125
M Asatsuma, S Ito, M Watanabe, H Takeishi, S Nomura, Y Wada, M Nakano, F Gejyo, A Igarashi. Increase in the ratio of matrix metalloproteinase-9 to tissue inhibitor of metalloproteinase-1 in saliva from patients with primary Sjogren's syndrome. CLINICA CHIMICA ACTA. 2004. 345. 1-2. 99-104
紋谷 光徳, 五十嵐 敦子, 浅妻 真澄, 渡部 守, 竹石 英之, 野村 修一. Increase in the level of TIMP-1 in saliva by oral administration of zimi in patients with taste disorder due to zimi deficiency. Jpn. J. Gerodontology. 2003. 18. 1. 3-9
Mitsunori Monya, Atsuko Igarashi, Masumi Asatsuma, Mamoru Watanabe, Hideyuki Takeishi, Shuichi Nomura. Increase in the level of TIMP-1 in saliva by oral administration of zimi in patients with taste disorder due to zimi deficiency. Jpn. J. Gerodontology. 2003. 18. 1. 3-9
Comparison of physical properties of agar, low gel strength agar and gelatin as supplementary food for people with swallowing difficulty. Journal of Texture Studies. 2002. Vol33 No.4 p285-295
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学位 (1件):
歯学博士 (新潟大学)
所属学会 (8件):
日本味と匂学会
, 日本老年歯科医学会
, 国際歯科研究学会
, 国際歯科研究学会日本部会
, 日本歯科医学教育学会
, 日本摂食.嚥下リハビリテーション学会
, 歯科基礎医学会
, 日本生化学会
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