研究者
J-GLOBAL ID:200901081743319190
更新日: 2024年12月18日
関 伸夫
セキ ノブオ | Seki Nobuo
所属機関・部署:
旧所属 北海道大学 大学院水産科学研究院 海洋応用生命科学部門
旧所属 北海道大学 大学院水産科学研究院 海洋応用生命科学部門 について
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職名:
教授
ホームページURL (1件):
http://www.hokudai.ac.jp/
研究分野 (1件):
水圏生命科学
研究キーワード (2件):
食品科学
, Food Science
競争的資金等の研究課題 (4件):
2003 - 2005 魚介類の鮮度と品質
Development of gel-type foods from scallop waste
Freshness and quality of fish and scallop meats
Studies on surimi-based products
MISC (28件):
H Nozawa, T Mori, M Kimura, N Seki. Characterization of a transglutaminase from scallop hemocyte and identification of its intracellular substrates. COMPARATIVE BIOCHEMISTRY AND PHYSIOLOGY B-BIOCHEMISTRY & MOLECULAR BIOLOGY. 2005. 140. 3. 395-402
Effects of microbial growth on the preservation of scallop muscle in a vital state. Fish. Sci. 2005. 71. 5 1167-1173
The existence of aspolin and its trimethylamine-N-oxide demethylating activity in the muscle of freshwater fish. Fish. Sci. 2005. 71. 4 904-913
Effects of microbial transglutaminase and starch on the thermal gelation of salted squid muscle paste. Fish. Sci. 2005. 71. 4 896-903
Preventive method of color deterioration of yellowtail dark muscle durig frozen storage and post thawing. Fish. Sci. 2004. 70. 6 1130-1136
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書籍 (3件):
動的粘弾性から見た魚肉タンパク質の加熱ゲル形成と架橋の影響
かまぼこの足 II (恒星社厚生閣) 2005
ホタテガイ貝柱の生存保蔵技術
水産物の品質・鮮度とその高度保持技術(恒星社厚生閣 2004
かまぼこーその科学と技術
恒星社厚生閣 2003
Works (4件):
魚介肉の生存保蔵/イカの品質保持技術の開発研究
2003 - 2005
Vital storage of fish and shell fish muscles
2000 -
白身魚肉の高品質貯蔵
1995 -
High quality preservation of fish white meat
1995 -
学歴 (4件):
- 1968 北海道大学 水産学研究科 食品学
- 1968 北海道大学
- 1965 鹿児島大学 水産学部 水産製造
- 1965 鹿児島大学
学位 (1件):
博士(水産学) (北海道大学)
経歴 (4件):
1992 - 2000 北海道大学水産学部教授
2000 - - 北海道大学大学院水産科学研究科 教授
2000 - - Professor, Graduate School of Fisheries Sciences,
北海道大学
受賞 (2件):
2004 - 日本水産学会功績賞
1979 - 日本水産学会奨励賞
所属学会 (3件):
日本農芸化学会
, 日本生化学
, 日本水産学会
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