研究者
J-GLOBAL ID:200901014953826460   更新日: 2023年10月26日

鈴木 寛一

スズキ カンイチ | Suzuki Kanichi
所属機関・部署:
職名: 教授,部長(学部長・研究科長)
研究分野 (1件): 食品科学
研究キーワード (3件): 食品製造・加工・保存法 レオロジー 食品廃棄物の有効利用 ,  processing and preserving methods Rheology Food wastes ,  Food manufacture
競争的資金等の研究課題 (10件):
  • 2001 - 過熱水蒸気を用いるバイオマスの炭化
  • 2001 - Carbonization of bio-materials in a superheated steam
  • 1999 - 過熱水蒸気の特性と食品加工への応用
  • 1999 - Application of superheated steam to food process
  • 加圧・加熱併用処理の特性と利用
全件表示
MISC (235件):
  • A novel margarine producing process using high pressure. Proceedings of 9th International Conference Engineering and Food. 2004. 374-379
  • Characteristics of superheated steam treatment for food combined with far infrared heating. Proceedings of 9th International Conference Engineering and Food. 2004. 189-193
  • A non-destructive and continuous measurement of a drying process of foods using dielectric properties. Proceedings of 9th International Conference Engineering and Food. 2004. 78-83
  • An in-line measurement of deep-fat frying process of fried foods using dielectric properties. Proceedings of 9th International Conference Engineering and Food. 2004. 127-131
  • A novel method to measure viscosity and viscoelasticity of liquid food by a non-rotational concentric cylinder. Proceedings of 9th International Conference Engineering and Food. 2004. 468-473
もっと見る
特許 (11件):
もっと見る
書籍 (10件):
  • 食品の高機能粉末・カプセル化技術
    サイエンスフォーラム 2003
  • 界面ハンドブック
    エヌ・ティー・エス 2001
  • 食品物理化学
    文永堂出版 1996
  • High Pressure Bioscience and Biotechnology
    Elsevier 1996
  • High Pressure Bioscience and Biotechnology
    Elsevier 1996
もっと見る
Works (21件):
  • 炊飯新技術の開発
    1999 -
  • 生分解性プラスチックの生成条件
    1999 -
  • 液体の粘弾性測定方法
    1999 -
  • Preparation conditions of biodegradable plastics
    1999 -
  • Method for measuring viscosity and viscoelastic properties of fluids
    1999 -
もっと見る
学歴 (4件):
  • - 1969 室蘭工業大学 工学研究科 工業化学
  • - 1969 室蘭工業大学
  • - 1967 室蘭工業大学 工学部 工業化学科
  • - 1967 室蘭工業大学
学位 (2件):
  • 工学博士 (名古屋大学)
  • 工学修士 (室蘭工業大学)
経歴 (6件):
  • 1981 - 1993 広島大学 助教授
  • 1981 - 1993 Hiroshima University, Associate Professor
  • 1993 - - 広島大学 教授
  • 1993 - - Hiroshima University, Professor
  • 1969 - 1981 広島大学 助手
全件表示
受賞 (3件):
  • 2004 - 日本食品工学会第4回年次大会ポスター賞
  • 2002 - 第3回エマルション国際会議最優秀ポスター賞
  • 2002 - Best Poster Award, 3rd World Congress on Emulsion
※ J-GLOBALの研究者情報は、researchmapの登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、こちらをご覧ください。

前のページに戻る