研究者
J-GLOBAL ID:200901020019241326
更新日: 2020年09月01日
山岡 正和
ヤマオカ マサカズ | Yamaoka Masakazu
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所属機関・部署:
独立行政法人産業技術総合研究所 生物プロセス研究部門 生体物質工学研究グループ
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ホームページURL (1件):
http://www.aist.go.jp/RESEARCHERDB/cgi-bin/worker_detail.cgi?call=namae&rw_id=M04259823
研究分野 (3件):
応用微生物学
, 構造生物化学
, 植物分子、生理科学
研究キーワード (3件):
脂質分析 微生物学
, Microbiology
, Lipid chemistry
競争的資金等の研究課題 (1件):
脂質生物生産高効率化
MISC (15件):
K Kimura, M Yamaoka, Y Kamisaka. Inhibition of lipid accumulation and lipid body formation in oleaginous yeast by effective components in spices, carvacrol, eugenol, thymol, and piperine. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2006. 54. 10. 3528-3534
K Kimura, M Yamaoka, Y Kamisaka. Rapid estimation of lipids in oleaginous fungi and yeasts using Nile red fluorescence. JOURNAL OF MICROBIOLOGICAL METHODS. 2004. 56. 3. 331-338
Y Kamisaka, N Noda, M Yamaoka. Appearance of smaller lipid bodies and protein kinase activation in the lipid body fraction are induced by an increase in the nitrogen source in the Mortierella fungus. JOURNAL OF BIOCHEMISTRY. 2004. 135. 2. 269-276
Koji Nagai, Kazuma Kamigiri, Nakako Arao, Ken-Ichi Suzumura, Yasuhiro Kawano, Masakazu Yamaoka, Huiping Zhang, Masato Watanabe, Kenichi Suzuki. YM-266183 and YM-266184, novel thiopeptide antibiotics produced by Bacillus cereus isolated from a marine sponge. I. Taxonomy, fermentation, Isolation, physico-chemical properties and biological properties. Journal of Antibiotics. 2003. 56. 2. 123-128
Y Kumon, T Yokochi, T Nakahara, M Yamaoka, K Mito. Production of long-chain polyunsaturated fatty acids by monoxenic growth of labyrinthulids on oil-dispersed agar medium. APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY. 2002. 60. 3. 275-280
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学歴 (2件):
東京大学大学院
Graduate School of Tokyo University
学位 (1件):
工学博士
所属学会 (6件):
日本油化学会
, 日本植物病理学会
, 日本化学会
, The Phytopathological Society of Japan
, The Chemical Society of Japan
, Japan Oil Chemists Society
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