研究者
J-GLOBAL ID:200901022506335142
更新日: 2022年08月20日
茶珎 和雄
チャチン カズオ | Chachin Kazuo
所属機関・部署:
旧所属 大阪夕陽丘学園短期大学 食物学科
旧所属 大阪夕陽丘学園短期大学 食物学科 について
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職名:
学長,教授
研究分野 (2件):
食品科学
, 園芸科学
研究キーワード (2件):
収穫後生理学
, Postharvest Physiology
競争的資金等の研究課題 (4件):
1962 - 青果物の収穫後生理と品質保全に関する研究
1962 - Studies on Postharvest Physiology and Keeping Quality of Fruit and Vegetables
果実・野菜のカテロールアミンの合成と作用
Biosynthesis of Catecholamines and its action in Fruit and Vegetables
MISC (9件):
Y Imahori, Kishioka, I, K Uemura, H Yoshioka, Y Ueda, M Ishimaru, K Chachin. Physiological responses and quality attributes of Japanese pear 'Kosui' fruit kept in low oxygen atmospheres. JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE & BIOTECHNOLOGY. 2002. 77. 6. 677-682
Y Imahori, Kishioka, I, K Uemura, H Yoshioka, Y Ueda, M Ishimaru, K Chachin. Physiological responses and quality attributes of Japanese pear 'Kosui' fruit kept in low oxygen atmospheres. JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE & BIOTECHNOLOGY. 2002. 77. 6. 677-682
Y Imahori, M Kota, Y Ueda, M Ishimaru, K Cachin. Regulation of ethanolic fermentation in bell pepper fruit under low oxygen stress. POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY. 2002. 25. 2. 159-167
Y Imahori, M Kota, Y Ueda, M Ishimaru, K Cachin. Regulation of ethanolic fermentation in bell pepper fruit under low oxygen stress. POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY. 2002. 25. 2. 159-167
低酸素下における日本ナシ果実の生理的・品質的反応. Journal of Horticultural Science & Biotechnology. 2002. 77. 6. 677-682
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Works (2件):
物質代謝からみた青果物の鮮度評価
1993 -
Quality Estimation Based on Metabolic Activity in Fruit and Vegetabies
1993 -
学歴 (4件):
- 1962 大阪府立大学 農学研究科
- 1962 大阪府立大学
- 1959 大阪府立大学 農学部 園芸学科
- 1959 大阪府立大学
学位 (1件):
農学博士 (大阪府立大学)
経歴 (3件):
2000 - 2001 大阪府立大学 名誉教授
2000 - 2001 Emeritus Professor of Osaka Prefecture
University
受賞 (2件):
1974 - 園芸学会賞奨励賞
1974 - Academic Reward for reseach Promotion in Japanese Society of Horticultual Science
所属学会 (2件):
園芸学会
, Japanesa Society of Horticultural Science
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