研究者
J-GLOBAL ID:200901032445152940
更新日: 2024年07月19日
大倉 志保子
OHKURA Shihoko
所属機関・部署:
旧所属 熊本県立大学 環境共生学部 環境共生学科
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職名:
助手
研究分野 (2件):
食品科学
, 家政学、生活科学
研究キーワード (1件):
調理科学
競争的資金等の研究課題 (4件):
食品成分がラットの脂質代謝に及ぼす影響
食品成分がラットの免疫機能に及ぼす影響
Effect of Food components on Fat Metabolism of Rat
Effect of Food Components on Immune Function of Rat
MISC (33件):
大学生の食生活の現状と食文化に対する意識について. 食生活研究会. 2004. 24; 34-39
A Akahoshi, K Koba, S Ohkura-Kaku, N Kaneda, C Goto, H Sano, T Iwata, Y Yamauchi, K Tsutsumi, M Sugano. Metabolic effects of dietary conjugated linoleic acid (CLA) isomers in rats. NUTRITION RESEARCH. 2003. 23. 12. 1691-1701
Antioxidant and anti-inflammatory effects of a diet supplemented with sesamin on hepatic ischemia-reper fusion injury in rats. Hepato-Gastroenterology. 2003. 50; 1609-1613
大倉 健一, 加来 志保子, 大司 麻利子, 立花 宏文, 山田 耕路. Sprague-Dawleyラットの免疫機能に及ぼす玄麦玄米酢摂食の効果(共著). 日本食品科学工学会誌. 2001. 48. 1. 14-19
Ken-ichi OHKURA, Shihoko KAKU, Mariko OHJI, Hirofumi TACHIBANA, Koji YAMADA. Dietary effect of Genbakugenmaisu on immune function of Sprague-Dawley rats. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi. 2001. 48. 1. 14-19
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書籍 (1件):
r-Linolenic acid modifies and immune indices in rats : dose-dependency and dietary interaction(共著)
r-Linoleic acid : Recent Advances in Biotechnology and Clinical Applications 2001
学位 (2件):
博士(農学) (九州大学)
農学修士 (九州大学)
所属学会 (5件):
日本ビタミン学会
, 生物機能研究会
, 日本農芸化学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養・食糧学会
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