研究者
J-GLOBAL ID:200901033427075439   更新日: 2022年09月26日

塩見 慎次郎

シオミ シンジロウ | Shiomi Shinjiro
所属機関・部署:
職名: 学科長
研究分野 (2件): 食品科学 ,  園芸科学
研究キーワード (3件): 食品保蔵科学 ,  園芸利用学 ,  Fruit ripening
競争的資金等の研究課題 (4件):
  • 果実・野菜類の加工利用による消費拡大
  • 果実の成熟とエチレン生合成に関する研究
  • Processing of fruits and vegetables
  • Study on Fruit Ripening and Ethylene Biosynthesis
MISC (17件):
書籍 (15件):
  • Structure of genomic DNAs encoding ACC synthase in melor and cucumber and their promoter activities(共著)
    Abstracts, XXV International Horticultural Congress(IHC), International Society for Horticultural Science 1998
  • Cloning of ACC synthase and ACC oxidase cDNAs and their expression during ripening in banana fruit.
    1997
  • Cloning of cDNAs encoding ACC synthase and ACC oxidase in pear fruits.
    1997
  • Expression of ACC synthase and ACC oxidase genes during ripening of different melon cultivars.
    1997
  • Changes in content of GACC and activity of its conversion to ACC in tomato fruit during ripening.
    1997
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学歴 (4件):
  • - 1998 岡山大学 自然科学研究科 青果保蔵学
  • - 1998 岡山大学
  • - 1981 岡山大学 農学部 園芸学
  • - 1981 岡山大学
学位 (1件):
  • 博士(農学)
所属学会 (3件):
日本食品保蔵科学会 ,  国際園芸学会 ,  園芸学会
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