Yoshioka, N., Asano, M., Kuse, A., Kondo, T., Takahashi, M., Morichika, M., Nakagawa, K., Sakurada, M., Ueno, Y. Quantitative analysis of thiamylal and its metabolite secobarbital using liquid chromatography-tandem mass spectrometry in adipose tissue, serum, and liver. Journal of Forensic Sciences. 2022. 67. 3. 1241-1249
Naoki Yoshioka, Ichiro Hayakawa, Tomiaki Minatani, Junko Tomozawa, Hiroyuki Akiyama, Hiroto Yomo. Quantitative analysis of the Tricholoma ustale-derived toxin, ustalic acid, in mushroom and food samples by LC-MS/MS. Forensic Science International. 2020. 317. 110554-110554
吉岡 直樹, 宮原 一隆, 風見 眞紀子. LC-MS/MSを用いた魚肉,ヒト血清及び尿中のパリトキシン分析法の検討-Determination of Palytoxin by LC-MS/MS in Fish Meat, Human Serum and Urine. 兵庫県立健康科学研究所研究報告 = Bulletin of Hyogo Prefectural Institute of Public Health Science. 2022. 3・4. 10-14
吉岡 直樹, 赤松 成基, 四方 浩人. ヒスタミン等の不揮発性アミン類の各種シリンジフィルターへの吸着及びガラスバイアルへの吸着対策について-Adsorption of Nonvolatile Amines Such as Histamine Using Different Syringe Filters and Measures Against Adsorption to Glass Vials. 兵庫県立健康科学研究所研究報告 = Bulletin of Hyogo Prefectural Institute of Public Health Science. 2022. 3・4. 1-9
吉岡 直樹, 四方 浩人. 小学校の調理実習で発生したジャガイモによる食中毒事例-A Case of Food Poisoning by Potatoes Cultivated in an Elementary School. 兵庫県立健康科学研究所研究報告 = Bulletin of Hyogo Prefectural Institute of Public Health Science. 2020. 2. 32-36
吉岡 直樹, 野村 素行. ズッキーニによる有症苦情事例の原因物質の解明 : 苦味成分ククルビタシン類の一斉分析法の検討及び定量分析-Determination of Cucurbitacins and the Glycoside by LC/MS in Food Poisoning Caused by Zucchini. 兵庫県立健康科学研究所研究報告 = Bulletin of Hyogo Prefectural Institute of Public Health Science. 2019. 1. 44-50
吉岡 直樹, 林 幸子, 川元 達彦, 吉田 昌史. LC/MSを用いた食品中の7種糖アルコール(糖質系甘味料)の一斉分析-Determination of 7 Sugar Alcohols by LC/MS in Food Samples. 兵庫県立健康生活科学研究所健康科学研究センター研究報告 = Bulletin of Hyogo Prefectural Institute of Public Health and Consumer Sciences, Public Health Science Research Center. 2017. 8. 30-34