研究者
J-GLOBAL ID:200901057751131380
更新日: 2024年01月17日
角野 猛
スミノ タケシ | Sumino Takeshi
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研究分野 (3件):
衛生学、公衆衛生学分野:実験系を含まない
, 衛生学、公衆衛生学分野:実験系を含む
, 医療管理学、医療系社会学
研究キーワード (2件):
魚醤油
, 発酵食品、微生物
競争的資金等の研究課題 (4件):
東南アジア魚の発酵食品に関する研究
食品微生物に関する生態学的研究
Studies on salted fermented fish in South-east Asia
Ecological study on food-bone bacteria
MISC (23件):
The composition of free amino acids in Japanese and Korean Kimchi. Studies in comparative culture. 1993. 24
Study on Korean dietary culture through Japanese Sacrificial affering. Korean J. Dietary Culture. 1993. 8. 2
Sodium and Potassium contents of soy-paste made in Japan and Korea. Korean J. Dietary Culture. 1993. 8. 1
諸岡 信久, 角谷 夕美子, 会田 久仁子, 角野 猛. 細菌が示すマイコトキシン生産菌の生育に対する阻害効果. マイコトキシン. 1993. 37. 37. 46-50
Sodium and Potassium Contents of Salted Guts of Japan and Korea. The Journal of Asian Regional Association for Home Economics. 1992. 2
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Works (2件):
日本と韓国の塩蔵発酵食品に関する食品学的・衛生学的比較研究
1990 -
Study on Salted Preserves made in Japan and Korea
1990 -
学歴 (4件):
- 1969 宇都宮大学 農学研究科 畜産学
- 1969 宇都宮大学
- 1967 宇都宮大学 農学部 畜産学
- 1967 宇都宮大学
学位 (2件):
保健学博士
農学修士
経歴 (1件):
郡山女子大学 家政学部 食物栄養学科 食物栄養学科 教授
委員歴 (2件):
1995 - 日本調理科学会 東北・北海道支部支部長,理事
日本食品衛生学会 評議員
受賞 (1件):
2003 - 日本調理科学会学会賞
所属学会 (5件):
韓国食文化学会(The Korean Society of Dietary Culture)
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
, 日本食品衛生学会
, 日本公衆衛生学会
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