研究者
J-GLOBAL ID:200901061563683950
更新日: 2008年12月18日
高橋 徹
タカハシ トオル | Takahashi Toru
所属機関・部署:
財団法人 東洋食品研究所 研究部 食品資源研究室
財団法人 東洋食品研究所 研究部 食品資源研究室 について
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職名:
副主任研究員
ホームページURL (1件):
http://www.shokuken.or.jp/
研究分野 (2件):
食品科学
, 園芸科学
研究キーワード (13件):
イチジク
, イチゴ
, 抗酸化
, 機能性
, 茶
, 果実
, 野菜
, Fig
, Strawberry
, Antioxidant
, Food Function
, Vegetables
, Fruits
競争的資金等の研究課題 (4件):
2001 - 2008 青果物の鮮度保持に関する研究
2006 - 食品の機能性に関する研究
2006 - Study on Food Function and Related Compounds
Study on Keeping Freshness of Fruits and Vegetables
MISC (8件):
青果物の鮮度保持における機能性段ボール包装の効果 II、プラスティックフィルム包装との比較. 財団法人東洋食品研究所研究報告書. 2004. 25, 9-17
青果物の鮮度保持における機能性段ボール包装の効果 I、普通段ボール箱との比較. 財団法人東洋食品研究所研究報告書. 2004. 25, 1-7
Effect of Functional Corrugated Board Box on Keeping Freshness in the Packaging of Fruits and Vegetables II, Comparison with Plastic Film Bag. Report of TOYO INSTITUTE OF FOOD TECHNOLOGY. 2004. 25, 9-17
Effect of Functional Corrugated Board Box on Keeping Freshness in the Packaging of Fruits and Vegetables I, Comparison with Conventional Corrugated Board Box. Report of TOYO INSTITUTE OF FOOD TECHNOLGY. 2004. 25, 1-7
イチゴにおけるヘタ離れ性の遺伝率. 財団法人東洋食品研究所研究報告書. 2002. 24, 9-17
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講演・口頭発表等 (4件):
イチジク茶の品質関与因子について
(日本缶詰協会 第57回技術大会 2008)
イチジク葉の抗酸化能とその関与成分について
(日本農芸化学会 2008年度大会 2008)
Some Factors Affecing the Quality of Fig Leaf Tea
(Japan Canners Association 57st Meeting for Technical Research 2008)
Antioxidant Capacity and Related Substances of Fig Leaf
(Annual Meeting of Japan Sosiety for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry 2008 2008)
学位 (1件):
農学修士 (大阪府立大学)
所属学会 (2件):
日本食品保蔵科学会
, 園芸学会
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